Όταν κάνετε αναζητηση εργασίας και θέσεις εργασίας, ποια είναι τα κριτήριά σας για να κάνετε αίτηση σε κάποια θέση έργασίας; Αν το μόνο κριτήριο είναι να σας φαίνεται ενδιαφέρουσα από τον τίτλο, σταματήστε το -ή έστω μειώστε το!
Η αναζήτηση δουλειάς θα πρέπει να γίνεται με περισσότερα κριτήρια. Για ποιον λόγο; Δείτε παρακάτω:

1.     Χάνετε πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσατε να ψάχνετε για θέσεις απασχόλησης που θα σας ταίριαζαν περισσότερο.

2.     Πιθανόν ο ίδιος εργοδότης να τύχει να λάβει αιτήσεις σας για αρκετά διαφορετικές θέσεις εργασίας. Αυτό σας κάνει να φαίνεστε πως μάλλον δε γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε και τι σας ταιριάζει.

3.     Απογοητεύεστε επειδή δεν λαμβάνετε θετική απάντηση ενώ κάνετε τόσες προσπάθειες. Είναι, όμως, λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, εφόσον ο υπεύθυνος επιλογής προσωπικού θα κάνει μια επιλογή στα βιογραφικά και θα κρατήσει όσα πληρούν τις περισσότερες προϋποθέσεις. Το δικό σας πιθανόν να μην είναι ανάμεσα στα πληρέστερα στις περισσότερες αιτήσεις, από την στιγμή που δεν στέλνετε αρκετά επιλεκτικά.

Προκειμένου, λοιπόν, να διοχετεύετε σωστότερα τον χρόνο και την ενέργειά σας, κάντε επιλογή των θέσεων εργασίας που σας ταιριάζουν καλύτερα βάσει των προσόντων, των γνώσεων, της προϋπηρεσίας, αλλά και των ενδιαφερόντων σας. Εδώ μπορείτε να δείτε δουλειές που θα σας ενδιέφεραν και να προσπαθήσετε να είστε όσο πιο ακριβείς γίνεται στην επιλογή τους!