Σε αρκετές περιπτώσεις υποψηφίων η αναζήτηση εργασίας δεν συνοδεύεται από επιθυμητό αποτέλεσμα. Ποιος είναι ό λόγος που μπορεί να προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αρχικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό οφείλετε στις συνθήκες της αγοράς εργασίας. Παράλληλα όμως, ένα μέρος της διαδικασίας για την εύρεση εργασίας, ακόμα και όταν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι ευνοϊκές, καθορίζεται από εμάς και από τις επιλογές που θα κάνουμε.

Για παράδειγμα αν το βιογραφικό που στέλνουμε στους υποψήφιους εργοδότες δεν έχει κάποια ανταπόκριση, ίσως θα πρέπει να το αξιολογήσουμε και να δούμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε στοιχεία που θα παρουσιάσουν καλύτερα η διαφορετικά  τις επαγγελματικές μας δυνατότητες.

Αν για την αναζήτηση  εργασίας χρησιμοποιούμε μόνο κάποια συγκεκριμένα μέσα, ίσως θα πρέπει να ψάξουμε και άλλους τρόπους για να προωθήσουμε το βιογραφικό μας ακόμα και αν χρειαστεί να παραδώσουμε προσωπικά το βιογραφικό μας σε μία εταιρία.

Επιπλέον, αν ενδιαφερόμαστε για εργασία είναι σημαντικό να έχουμε και την αντίστοιχη δραστηριότητα που θα μας οδηγήσει σε ένα πιθανό εργοδότη. Αν αναζητούμε εργασία και τα μόνα βιογραφικά και επαφές που κάναμε ήταν από τις ημέρες καριέρας που λάβαμε μέρος πριν 4 μήνες, τότε σίγουρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας.

Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις πού έχουν γίνει όλα όπως έπρεπε, ενώ δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε δουλειά, θα πρέπει να έχουμε την δύναμη για να συνεχίσουμε και ίσως να δούμε με μεγαλύτερη ευελιξία το πλάνο μας (εφόσον υπάρχει) για την εύρεση εργασίας.