Η αναζήτηση εργασίας για εργαζόμενους που είναι πρόσφατοι πτυχιούχοι και δεν έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση πιθανόν να τρομάζει. Μπορεί να πιστεύετε πως η έλλειψη εμπειρίας στην εργασία σας στερεί τη δυνατότητα να αναζητήσετε περισσότερες θέσεις απασχόλησης και σας μειώνει τις επιλογές.

Αυτή είναι η μία πλευρά, η περιοριστική. Υπάρχει, όμως, και άλλη πλευρά. Διαβάστε πιο κάτω πως μπορείτε να επωφεληθείτε από την έλλειψη εργασιακής εμπειρίας ως πρόσφατοι πτυχιούχοι.

Πολλοί εργοδότες προτιμούν νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα πρόθυμοι να μαθαίνουν καινούριες πληροφορίες, και να εργάζονται με περισσότερη διάθεση και ενθουσιασμό.

Εάν, λοιπόν, θεωρείτε πως σας αρέσει να αποκτάτε νέες γνώσεις ή να εφαρμόζετε πρακτικά ήδη υπάρχουσες, να ασχολείστε με καινούρια αντικείμενα, έχετε φιλοδοξίες, προθυμία για εργασία και ενθουσιασμό, τότε μπορείτε να θεωρηθείτε κατάλληλοι υποψήφιοι σε θέσεις απασχόλησης όπου δίνεται περισσότερη σημασία σε αυτά τα χαρακτηριστικά από ότι στην εμπειρία.

Στο www.randstad.gr/εύρεση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας.htm μπορείτε να αναζητήσετε διάφορες θέσεις εργασίας, με απαραίτητο ή όχι προσόν την επαγγελματική προϋπηρεσία.