Ψάχνετε δουλειά; Όταν σκέφτεστε «αναζήτηση εργασίας», τι σας έρχεται στον νου; Τα sites που ανακοινώνουν θέσεις απασχόλησης; Οι αγγελίες στις εφημερίδες; Η επαγγελματική δικτύωση στο LinkedIn; Οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad; Οι εταιρίες στις οποίες θα μπορούσατε να εργαστείτε;

Όσον αφορά τις εταιρίες στις οποίες θα μπορούσατε να εργαστείτε, πώς το χειρίζεστε; Δείτε κάποιες ιδέες που ακολουθούν για να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε θέσεις εργασίας σε εταιρίες σχετικές με τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο κινείστε.

  • Εντοπίστε τις εταιρίες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας ως προς τη δουλειά.
  • Βρείτε θέσεις απασχόλησης που έχουν ανακοινώσει αυτές οι εταιρίες. Στο site της Randstad μπορείτε να βρείτε θέσεις εργασίας που χειριζόμαστε εμείς, αλλά και ενδιαφέρουσες θέσεις που ανακοινώνουν εταιρίες σε διάφορους τομείς και κλάδους εργασίας.
  • Ενημερωθείτε για τις τάσεις στον επαγγελματικό χώρο στον οποίο κινείστε. Όταν γίνονται αλλαγές, πιθανόν να δημιουργηθούν και νέες ανάγκες και θέσεις εργασίας.
  • Μάθετε περισσότερα για τις εταιρίες που σας ενδιαφέρουν. Μπείτε στο site της κάθε εταιρίας και ενημερωθείτε για το ακριβές αντικείμενο ασχολίας της, την οργάνωσή της, τον τρόπο που κινείται, το μέγεθός της, τις αξίες, τη νοοτροπία της και όποια άλλη λεπτομέρεια θα μπορούσε να σχετίζεται με την επιθυμία σας να εργαστείτε σε αυτή.
  • Επικοινωνήστε με την εταιρία και στείλτε το βιογραφικό σας συνοδευόμενο από μία επιστολή όπου θα εξηγείτε το ενδιαφέρον σας να εργαστείτε στη συγκεκριμένη εταιρία.

Στο blog μας θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την αναζήτηση εργασίας και ότι σχετίζεται με αυτή.