Η αναζήτηση εργασίας κρύβει αρκετά μυστικά, ακόμα και δυσκολίες σε κάποιες περιπτώσεις. Κάθε εργαζόμενος λαμβάνει διαφορετικά την σημασία για την βιογραφικό του. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αναζήτηση εργασίας, όπου συναντάμε κάποιους υποψήφιους για εργασία οι οποίοι ξεχωρίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν στην ίδια θέση χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Όταν κάποιος βρίσκετε σε αναζήτηση εργασίας η θετική σκέψη και ο ενθουσιασμός είναι στοιχείο που μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση ενός μελλοντικού εργοδότη. Ο ενθουσιασμός μπορεί να φανεί στο βιογραφικό, στη συνοδευτική επιστολή, στη φωνή του, στη στάση και στη γλώσσα του σώματος, ακόμα και από τα ρούχα του.

Υπάρχουν υποψήφιοι που το βιογραφικό τους είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά στην πρώτη επικοινωνία (που συνήθως είναι τηλεφωνική) μοιάζουν κάπως αδιάφοροι και σαν να μην ξέρουν τι ακριβώς αναζητούν. Όμως είναι πολύ σημαντική αυτή η πρώτη επικοινωνία γιατί δημιουργούνται και οι πρώτες εντυπώσεις.

Πιθανόν ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην τηλεφωνική επικοινωνία να είναι το γεγονός πως δε θυμάστε ακριβώς για ποια θέση απασχόλησης σας μιλούν. Αυτό θα μπορούσε σχετικά εύκολα να αποφευχθεί εάν κρατάτε σημειώσεις με τις θέσεις εργασίας για τις οποίες αιτείστε και τις αντίστοιχες εταιρίες.

Στο Randstad Hellas δημοσιεύουμε αγγελίες για εργασία για Ελληνικές εταιρίες και πολυεθνικές. Μπορείτε επίσης να καταχωρήσετε εύκολα το ανανεωμένο σας βιογραφικό αλλά και να διαβάσετε συμβουλές για την συνέντευξη εργασίας.