Ο Σεπτέμβριος έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί την κατάλληλη στιγμή να ανασυγκροτηθείτε και να ξεκινήσετε την αναζήτηση της νέας σας εργασίας, εφόσον φυσικά αναζητείτε να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν στην εύρεση της νέας εργασίας σας όσο στρεσογόνος κι αν είναι η συγκεκριμένη διαδικασία.

 

  1. Εξοικειωθείτε με την digital αναζήτηση εργασίας

 

 Πλέον, το digital περιβάλλον, αποτελεί το πιο διαδεδομένο πεδίο εύρεσης της νέας σας εργασίας. Συνεπώς, το να εξοικειωθείτε με την online αναζήτηση εργασίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κατά την αναζήτηση εργασίας σας. Πέρα από την αποστολή της αίτησης σας για μια θέση εργασίας στη Randstad μπορείτε να επισκεφθείτε career blogs και να διαβάσετε πολύτιμες συμβουλές για την καριέρα σας, την καθημερινή σας εργασία, το βιογραφικό σας και φυσικά την εύρεση εργασίας. Επισκεφθείτε το blog μας για να διαβάσετε άρθρα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

 

  1. Ανανεώστε το βιογραφικό σας

 

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά παραδείγματα αλλά και templates βιογραφικών από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε το δικό σας. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε συχνά το CV σας. Όχι μόνο εμπλουτίζοντας το με νέες δεξιότητες και σεμινάρια που μπορείτε να παρακολουθήσετε αλλά και αναδιαμορφώνοντας το ανάλογα με τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση και χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο SEO (λέξεις κλειδιά) με την αγγελία εργασίας.

 

  1. Δικτυωθείτε

 

Είτε με τη συμμετοχή σας σε συνέδρια και σεμινάρια, είτε μέσω του digital περιβάλλοντος, το networking μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο για την καριέρα σας. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε πώς να ενισχύσετε τις δεξιότητες networking σας ώστε να ενισχύσετε τις πιθανότητες εύρεσης της νέας σας εργασίας.

 

 

  1. Φτιάξτε τις δικές σας λίστες

 

Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να δημιουργεί έντονο στρες στον υποψήφιο. Σκοπός σας λοιπόν είναι να συνεχίζετε την έρευνα σας διατηρώντας όμως παράλληλα τη θετική σας στάση. Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό; Ένας τρόπος είναι η δημιουργία λίστας η οποία θα αποτελεί την έμπνευση για εσάς και θα εμπεριέχει τις εταιρείες στόχους σας αλλά και μελλοντικά σχέδια για την καριέρα σας, ή επιτυχίες άλλων προσώπων οι οποίες σας φαίνονται εμπνευστικές και θα θέλατε να τις ακολουθήσετε. Να θυμάστε ότι πέρα από τα μακρόχρονα σχέδια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν έναν γενικό προσανατολισμό για την καριέρα σας, οι μικροί ρεαλιστικοί στόχοι αλλά και η επιβράβευση των κατορθωμάτων σας κατά την αναζήτηση εργασίας, όσο μικρά κι αν είναι, αποτελούν το κλειδί για την εργασιακή σας ευτυχία.

 

  1. Ενισχύστε τις δεξιότητες σας

 

Δεν εννοούμε ότι τα προσόντα που ήδη έχετε δεν είναι αρκετά. Ωστόσο, το να μην χάσετε τον ενθουσιασμό σας για το αντικείμενο με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε είναι σημαντικό όχι μόνο για το βιογραφικό σας αλλά και για τη ψυχολογία σας. Μέσα από τη συμμετοχή σας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, θα ενισχύσετε τόσο την αυτοπεποίθηση σας όσο και το επαγγελματικό σας δίκτυο γνωρίζοντας επαγγελματίες οι οποίοι μπορεί στο μέλλον να αποδειχθούν χρήσιμες επαφές για την καριέρα σας.