Τι χρειάζεται να κάνετε όταν είστε σε αναζήτηση δουλειάς με σκοπό να αυξήσετε τις πιθανότητες για εύρεση μίας θέσης εργασίας που θα σας ταιριάζει και θα σας ικανοποιεί; Δείτε τις συμβουλές που ακολουθούν και αυξήστε τις πιθανότητες για επιτυχή αναζήτηση απασχόλησης.

  1. Οργανώστε την αναζήτησή σας. Κρατήστε αρχείο με το για ποιες θέσεις εργασίας στέλνετε το βιογραφικό σας, πού τις βρήκατε (σε ποιο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο), στοιχεία για την εταιρία και τον υπεύθυνο που λαμβάνει τα βιογραφικά για την εκάστοτε θέση, τον τρόπο που αποστείλατε το βιογραφικό σας (μέσω email, fax, μέσω κάποιας φόρμας, αν το δώσατε οι ίδιοι, κτλ.).
  2. Επικοινωνήστε με ανθρώπους που γνωρίζετε, παλιούς συναδέλφους σας, φίλους, συγγενείς και ενημερώστε τους πως αναζητάτε εργασία και σε ποιον τομέα θα σας ενδιέφερε περισσότερο. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα παράπονα, οπότε να είστε θετικοί και δυναμικοί.
  3. Διοχετεύστε δημιουργικά τον χρόνο που διαθέτετε. Βελτιώστε ή αποκτήστε δεξιότητες που χρειάζονται στην αγορά εργασίας γενικότερα ή δεξιότητες που αφορούν τον επαγγελματικό σας κλάδο.
  4. Αφιερώστε χρόνο για να φτιάξετε ένα βιογραφικό που θα σας αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα προβάλλει τον επαγγελματισμό και την καταλληλότητά σας ως υποψήφιος για την εκάστοτε θέση απασχόλησης.
  5. Αφότου στείλετε το βιογραφικό σας, επικοινωνήστε ξανά λίγες ημέρες αργότερα, προκειμένου να μάθετε για την πορεία της διαδικασίας επιλογής. Προσέξτε, όμως, μη γίνετε πιεστικοί ή ενοχλητικοί.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την αναζήτηση εργασίας στο www.randstad.gr/blog/.