Βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας μετά από αναγκαστική αποχώρηση από τον προηγούμενο χώρο εργασίας σας; Αναρωτιέστε σε ποιο βαθμό αυτό το γεγονός θα επηρεάσει την μελλοντική σας πορεία στην εύρεση εργασίας . Χρησιμοποιώντας σωστά το βιογραφικό σας και τη συστατική επιστολή μπορείτε να βγείτε από αυτό το αδιέξοδο.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε τόσο στο βιογραφικό όσο και στη συστατική επιστολή είναι να αναδείξετε την υπεροχή σας σε σχέση με άλλους υποψήφιους, τονίζοντας τα δυνατά σας σημεία και αναδεικνύοντας τον επαγγελματισμό σας, και όχι να εμφανίσετε μία μίζερη στάση επειδή έχετε απολυθεί.

Εξηγείστε με ειλικρίνεια τους λόγους για τους οποίους αναγκαστήκατε να αποχωρήσετε από τον προηγούμενο χώρο εργασίας, αλλά μη σκεφτείτε να δηλώσετε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τους λόγους αποχώρησης σας γιατί μπορούν να επαληθευτούν.

Θυμηθείτε: ο πιθανός σας εργοδότης θέλει να προσλάβει έναν εργαζόμενο με αυτοπεποίθηση, επαγγελματισμό και συνέπεια και όχι κάποιον με μοιρολατρική ή καταστροφολογική αντιμετώπιση και χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Ξεκινήστε την διαδικασία αναζήτησης εργασίας διαβάζοντας τις νέες θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται στο Randstad Hellas