Πριν από μερικά χρόνια το δίλημμα για το αν θα επιλέξουμε μόνιμη ή προσωρινή απασχόληση θα είχε εύκολη απάντηση. Η προτίμηση στην μόνιμη εργασία σε ένα εργοδότη, ήταν μια δεδομένη άποψη. Βλέποντας το πώς διαμορφώνεται ο κόσμος της εργασίας σήμερα, η επιλογή για προσωρινή απασχόληση αποτελεί μια σημαντική πρόταση που θα μας κρατήσει μακριά από την ανεργία και θα μας διατηρήσει δραστήριους και ικανούς για εργασία.

Η εργασία μέσω προσωρινής απασχόλησης, έχει ήδη κερδίσει αρκετούς εργαζόμενους και εργοδότες και στην χώρα μας , καθώς πλέον υπάρχει καλύτερη κατανόηση από όλες τις μεριές σχετικά με το πώς λειτουργεί και με πια είναι τα οφέλη που προσφέρει . Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος για εργασία, χρησιμοποιήσει την προσωρινή απασχόληση ως μία προσωρινή λύση , τα πλεονεκτήματα που θα λάβει θα είναι πιο σημαντικά σε σχέση με το να παραμείνει άνεργος .

Σε αρκετά ειδικότητες όπως auditing, project management, developers κλπ η προσωρινή απασχόληση αποτελεί ένα συνηθισμένο τρόπο εργασίας μέσο του οποίου μπορεί κάποιος να γνωρίσει νέες δεξιότητες, να αποκτήσει γνώσεις , να διευρύνει τον κύκλο των επαγγελματικών γνωριμιών αλλά και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του για εργασία. Παρ’ όλα αυτά, μερικοί εργαζόμενοι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που θα εργαστούν με προσωρινή απασχόληση ίσως να αισθανθούν κόπωση και να επιλέξουν διαφορετικές συνεργασίες.

Η προσωρινή απασχόληση αποτελεί ένα τρόπο εργασίας και μια επιπλέον επιλογή για να βρεθεί μια εργασία. Η επιλογή για εργασία μέσο προσωρινής απασχόλησης αξιολογείτε από τον κάθε εργαζόμενο ο ξεχωριστά. Αν για παράδειγμα κάποιος είναι για αρκετό καιρό άνεργος, πιθανόν να αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση. Αν κάποιος όμως έχει πρόσφατα βρεθεί χωρίς εργασία, το να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση πιθανόν να θεωρήσει ότι θα χάσει χρόνο από την διαδικασία αναζήτησης μιας μόνιμης συνεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η προσωρινή απασχόληση είναι μια νόμιμη μορφή απασχόλησης η οποία προσφέρεται με όλες τις παροχές που προβλέπονται, θα μπορέσει να έχει οφέλη για την καριέρα μας, καθώς και ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να εξασφαλίσουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μας όταν προκύψει η λήξη της εργασίας που θα έχουμε αναλάβει.

Αν είστε εργαζόμενος και σας ενδιαφέρει η εργασία μέσο προσωρινής απασχόλησης ή αν είστε εργοδότης και θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία προσωρινής απασχόλησης επισκεφθείτε το Randstad Hellas για περισσότερες πληροφορίες.