Δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι για εργασία που επιλέγουν για την εύρεση απασχόλησης τις αγγελίες εργασίας που δημοσιεύονται στις  εφημερίδες. Η εφημερίδα για αρκετά χρόνια και πριν την ανάπτυξη του internet, αποτελούσε ένα από τα βασικότερα μέσα στα οποία θα μπορούσε κανείς να εντοπίσεις τις νέες θέσεις εργασίας.

Καθώς οι υποψήφιοι προσπαθούν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για την εύρεση εργασίας, θα πρέπει να επιλέγουν όλα τις πιθανές λύσεις και μέσα δίνοντας την απαραίτητη προσοχή τους στις λεπτομέρειες. Στην περίπτωση που προμηθευτούμε μια εφημερίδα με αγγελίες θα χρειαστεί να:

  • Διαβάσουμε προσεκτικά όλες τις αγγελίες και όχι μόνο αυτές που υπάρχουν στα μεγάλα πλαίσια. Οι εργοδότες στην προσπάθεια τους να κρατήσουν χαμηλά τα έξοδα τους δεν επιλέγουν πλέον με την ίδια ευκολία τις μεγάλες καταχωρήσεις.
  • Οι αγγελίες για τις θέσεις εργασίας δημοσιεύονται σε κατηγορίες ανάλογα με την ειδικότητα. Δώστε προσοχή σε όλες τις κατηγορίες, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί οι θέσεις εργασίας να καταχωρούνται σε διάφορες ειδικότητες.
  • Εφόσον βρείτε τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τους εργοδότες που σας ενδιαφέρουν. Στην επικοινωνία που θα κάνετε προσπαθήστε να μάθετε το e-mail και το ονοματεπώνυμο του υπεύθυνου για την εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού. Μην σας φανεί περίεργο αν θα σας δοθεί αριθμός φαξ για να το αποστείλετε.
  • Τέλος, αφού επικοινωνήσετε με όλους τους εργοδότες συγκεντρώστε σε μία λίστα τα στοιχεία εκείνων που σας ενδιαφέρουν και φροντίστε να κάνετε άμεση αποστολή του βιογραφικού και της συνοδευτικής επιστολής σας. Στην περίπτωση που τα στείλετε μέσω φαξ θα χρειαστεί να καλέσετε και πάλι για να είστε σίγουροι ότι έγινε παραλαβή του.

Αν διαθέτεται και πρόσβαση στο internet μπορείτε να δείτε και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται στο http://www.randstad.gr