Το ζητούμενο αυτό το διάστημα για τους υποψήφιους για εργασία είναι να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγγελίες εργασίας για να στείλουν το βιογραφικό τους και να έρθουν σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους εργοδότες.

Στην αγορά εργασίας ακόμα και σε περιόδους σημαντικής ανάπτυξης, δεν υπάρχει κάτι το οποίο να θεωρείτε δεδομένο σχετικά με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για όλες τις επαγγελματικές ειδικότητες.

Σε κάθε περίπτωση αν αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν πραγματικά, θα χρειαστεί να έχουμε εναλλακτικό πλάνο ή να είμαστε πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με τον κλάδο και τις εταιρείες που μας ενδιαφέρουν.

Εφόσον υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για να βρεθεί εργασία, θα πρέπει να έχουμε γνώση και για θέσεις εργασίας που προσφέρονται με προσωρινή απασχόληση ή με ημιαπασχόληση. Αν πάλι γίνει επιλογή σε μια τέτοια θέση εργασίας, θα χρειαστεί να υπολογίζεται και τον χρόνο που απαιτείτε καθημερινά για την διαδικασία της αναζήτησης εργασίας.

Στο site της Randstad δημοσιεύουμε αγγελίες για θέσεις που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν.