Το LinkedΙn αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό εργαλείο για την αγορά εργασίας και τους εργοδότες. Το LinkedΙn έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουμε πλάκα με τους φίλους μας . Το LinkedΙn βρίσκετε στις προτιμήσεις ολοένα και περισσότερων επαγγελματιών και ολοένα και περισσότερες εταιρίες δημοσιεύουν τις νέες θέσεις εργασίας τους τόσο για προσωρινή απασχόληση όσο και για μόνιμη απασχόληση, αλλά και ενημερώσεις σχετικά με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Αν δούμε κάποιους από τους επαγγελματίες αλλά και τις εταιρίες που είναι καταχωρημένες στο LinkedΙn σίγουρα θα χρειαστεί να αναβαθμίσουμε την παρουσία μας έτσι ώστε αυτή να μην αποτελείτε μόνο από το βιογραφικό μας. Αυτό μπορεί να γίνει με μερικά απλά βήματα όπως :

1. Ανανέωση του profile

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την προβολή μας στο LinkedΙn είναι η ολοκλήρωση του profile μας και η ανανέωση του με τα πιο πρόσφατα στοιχεία σχετικά με την επαγγελματική μας δραστηριότητα, τις δεξιότητες και τις επιτυχίες μας. Όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν σχετικά με τις ακαδημαϊκές σας γνώσεις και την επαγγελματική σας εμπειρία τόσο το καλύτερο.

2. Χρήση εφαρμογών (applications) που προσφέρονται από το LinkedIn

Με το LinkedΙn ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αναδείξει την επαγγελματική του δραστηριότητα χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες. Με μερικές από αυτές μπορεί κανείς να δώσει κανείς να δημοσιεύσει παρουσιάσεις, να δημιουργήσει link με ένα blog, να δημιουργήσει μία λίστα για το Amazon κλπ. Όλες οι εφαρμογές δημιουργούν θετική εικόνα για εμάς μέ έναν διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα επαγγελματικό τρόπο.

3. Δημιουργία επαγγελματικού δικτύου (connections)

Ένα σημαντικό στοιχείο στην λειτουργία του LinkedΙn είναι η δημιουργία δικτύου επαγγελματικών επαφών. Είναι σημαντικό να χτίσουμε προσεκτικά το δίκτυο των επαφών μας έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε κοντά στις εξελίξεις τις αγοράς που δραστηριοποιούμαστε , αλλά και να είμαστε ενήμεροι για όλες τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν.

4. Λάβετε συστάσεις (recommendations) από συναδέλφους και συνεργάτες.

Οι συστάσεις για την ποιότητα της εργασίας σας είναι ένα σημαντικό και αξιόλογο εργαλείο για την καλύτερη προβολή σας. Η δημιουργία συστάσεων είναι ένας επίσης καλός τρόπος για την δημιουργία επαγγελματικών επαφών

Βρείτε την σελίδα μας στο LinkedΙn κάτω από τα στοιχεία 'Randstad Hellas' . Αν έχετε λογαριασμό στο LinkedΙn πατήστε εδώ και συνδεθείτε στο group μας. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο LinkedIn πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

 

Αν ψάχνεις για δουλειά θα βρεις όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας από το PC Υπηρεσίες HR στο Randstad Hellas