Ακολουθεί το αφιέρωμα για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της Randstad όπως αυτό δημοσιεύθηκε στο newsletter Νοεμβρίου 2020 του ΒΝΒ Daily:

Randstad: Celebrating 60 years of touching worklives

Την επέτειο των εξήντα χρόνων γιόρτασε η Randstad με τον CEO της  Jacques van den Broek να απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη και τις συνεργασίες που αναπτύσσει όλα αυτά τα χρόνια η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι οι προκλήσεις με τις οποίες οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έρχονται αντιμέτωπες επικεντρώνονται στους άξονες της κινητικότητας των ταλέντων, της διαμόρφωσης σωστής στρατηγικής καθώς και της υιοθέτησης της καινοτομίας ως παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η επέτειος των 60 χρόνων της Randstad συντελείται σε μια χρονική στιγμή με κομβική σημασία για ολόκληρο τον κόσμο. To 2020 σηματοδοτεί ταυτόχρονα και τη συμπλήρωση των είκοσι χρόνων της Randstad στην Ελλάδα με την Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Leigh Ostergard να τονίζει ότι « η πανδημία έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη των επιχειρήσεων να στραφούν σε ψηφιακά περιβάλλοντα, μεταφέροντας έτσι και τις διαδικασίες διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού τους σε αυτά. Οι λύσεις που προσφέρουν τα τεχνολογικά εργαλεία στις διοικήσεις των τμημάτων HR αφορούν σε καινοτομίες που μπορούν να ικανοποιήσουν σε εξαιρετικά αποτελεσματικά ποσοστά τους στόχους των επιχειρήσεων υπό το πρίσμα της προσέλκυσης και της διακράτησης νέων ταλέντων καθώς επίσης και της περαιτέρω εξέλιξής τους στο μονοπάτι της καριέρας τους. Αυτό προϋποθέτει βέβαια την στρατηγική τοποθέτηση των επιχειρήσεων σε ένα περισσότερο ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας, γεγονός που αυτή τη στιγμή φαίνεται όχι μόνο να είναι αναγκαίο λόγω της φύσης των υφιστάμενων προκλήσεων αλλά εκτιμάται ότι ήδη αποδίδει στο πλαίσιο της ανάκαμψής τους από την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης.»

Ζητούμενο των επιχειρήσεων δεν είναι μόνο να συντηρήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους αλλά να του προσφέρουν τα κίνητρα που αναζητά για να ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη δέσμευσή του. Ακόμη και εδώ, παρατηρούμε ότι η τεχνολογία και οι ψηφιακές υπηρεσίες δεν αφορούν αποκλειστικά στην αποτελεσματική στελέχωση αλλά επεκτείνονται  στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη καριέρας ακόμη και στην επανατοποθέτησή του.

Tech tools στην υπηρεσία των διοικήσεων HR και εργαζόμενων.

Οι διαδικασίες στελέχωσης, λοιπόν, έχουν αλλάξει σε σημαντικό βαθμό, ενσωματώνοντας στρατηγικές που αξιοποιούν συνδυασμούς δεδομένων με αξιοπιστία, ευφυΐα και ταχύτητα.  Τα νέα τεχνολογικά εργαλεία όπως τα  chat tool, video interviews &  digital assessment,  e-invoicing, e-timesheet, e-contracts, sophisticated digital recruitment campaigns, αυτοματοποιημένες έρευνες ικανοποίησης, e-onboarding,  e-signature, αναζητούνται ως λύσεις από τα HR  τμήματα των εταιρειών στο πλαίσιο της διαδικτυακής διαδικασίας επιλογής και πρόσληψης προσωπικού. Επιπλέον, οι  υπηρεσίες outplacement και career development συστήνονται στον σύγχρονο κόσμο της εργασίας ανασχηματισμένες μέσα από το νέο brand που λανσάρει η Randstad, τη Risesmart. Μιλώντας για αυτό, η  RiseSmart, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις μετασχηματίζοντας σε σημαντικό βαθμό τα προγράμματα αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης καριέρας . Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η  Εμπορική Διευθύντρια της Randstad στην Ελλάδα κα Ιωάννα Κουνούπη, «Ουσιαστικά μιλάμε για μια προσέγγιση που συνδυάζει την αξιοπιστία των τεχνολογικών εργαλείων και την εμπειρία εξειδικευμένων συμβούλων που συνεργάζονται ισότιμα με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Οι ανάγκες των ατόμων στην αγορά εργασίας είναι μοναδικές και ως τέτοιες χρειάζεται να αντιμετωπίζονται. Μέσα από τα σύγχρονα προγράμματα outplacement, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης τεχνολογίας για την διενέργεια των προγραμμάτων εξ αποστάσεως αλλά και με στόχο την προσαρμογή τους στη διαθεσιμότητα και τις ανάγκες των συμμετεχόντων. »

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν προγράμματα ανάπτυξης καριέρας, επανατοποθέτησης, εσωτερικής επανατοποθέτησης, redeployment, κέντρα αξιολόγησης, HR consulting & training. Παράλληλα, η προσέγγιση αυτή υποστηρίζει προσωποποιημένη και εξατομικευμένη καθοδήγηση για τους χρήστες των τεχνολογικών εργαλείων, περιλαμβάνοντας υπηρεσίες career coaching, επαγγελματικού branding και ανίχνευσης αγγελιών, μέσα σε ένα εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον.

ㅤ
ㅤ