Όταν για ένα εργαζόμενο ξεκινήσει η εργασιακή του εμπειρία, είναι φυσιολογικό μετά από κάποιο σημείο να καταστρώνει τα πλάνα για την καριέρα του και την ανάπτυξη του στον χώρο εργασίας του. Χωρίς να υπάρχει η μαγική συνταγή της επιτυχίας για εξασφαλισμένα αποτελέσματα, υπάρχουν ωστόσο κάποια στοιχεία, στα οποία μπορεί κανείς να δώσει την προσοχή του για αν μπορέσει αξιολογήσει τις επιλογές και τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει για την ανάπτυξη της καριέρας του.

Ένα αρχικό στοιχείο για την ανάπτυξη της καριέρας , είναι να έχει ερευνήσει ο εργαζόμενος ποιος είναι ο κατάλληλος τομέας και ο κατάλληλος χώρος εργασίας, στον οποίο θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις φιλοδοξίες σχετικά με την καριέρα του.

Το επόμενο στοιχείο είναι η διασφάλιση των απαραίτητων τεχνικών γνώσεων που να ταιριάζουν στη θέση εργασίας που έχει ή φιλοδοξεί να αποκτήσει.

Επιπλέον, θα πρέπει, όταν καλύπτει κάποια θέση εργασίας , να είναι συνειδητοποιημένος για τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί τη συγκεκριμένη δουλειά αλλά και να αναπτύξει ένα δίκτυο σχέσεων με ανθρώπους που να μπορούν να τον στηρίξουν ή να τον προωθήσουν.

Νέα άρθρα για την καριέρα και την απασχόληση θα βρείτε στο www.randstad.gr/blog.