Ποια είναι τα λάθη που θα μπορούσε να κάνει ένας υποψήφιος στη συνέντευξη εργασίας που, παρόλα τα προσόντα του, θα μπορούσε να του στοιχίσει τη δουλειά; Να είναι αγενής και αδιάφορος ως προς τη θέση απασχόλησης για την οποία βρίσκεται στη συνέντευξη.

Τι θα μπορούσε δηλαδή να θεωρηθεί αγένεια και αδιαφορία; Αρνητικά σχόλια για τον συνεντευκτή και την εταιρία, ή σχόλια άσχετα από το αντικείμενο τη, ς συνέντευξης, έλλειψη βλεμματικής επαφής, ανάγκη επανάληψης των ερωτήσεων, μονολεκτικές απαντήσεις που δε βοηθούν τη συζήτηση, άρνηση απάντησης κάποιων ερωτήσεων χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, κτλ..

Προσπαθήστε, λοιπόν, να αποφύγετε τέτοιου είδους συμπεριφορές και σκεφτείτε με ποιο τρόπο θα αναδείξετε τα προσόντα και τα θετικά σας χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη εργασίας αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της εύρεσης εργασίας και για να μπορέσουμε να έχουμε μια θετική παρουσία χρειάζεται προετοιμασία και εξάσκηση. Μπορεί να φαντάζει κάτι απλό, όπως μια συζήτηση με ένα φίλο μας. Στην πραγματικότητα όμως θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για μία επαγγελματική συνάντηση μικρής διάρκειας στην οποία θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς θα χρειαστεί να πείσουμε για τις ικανότητες και την καταλληλότητα μας  για την θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει.