Στις αγγελίες για δουλειά που δημοσιεύει η κάθε εταιρεία, κύριος στόχος είναι να εντοπίσουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων εκείνους τους επαγγελματίες που ταιριάζουν απόλυτα στις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Σίγουρα, η εύρεση ταλέντων δεν είναι εύκολο έργο για τους εργοδότες ωστόσο υπάρχουν κάποια στοιχεία που κάνουν ορισμένους υποψηφίους να ξεχωρίζουν. Ποια είναι αυτά; 

1. ξέρουν τι θέλουν και το δείχνουν 

Είναι αρκετά εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ο υποψήφιος θέλει τη δουλειά που προσφέρεται, τόσο από την απόδοσή του την ημέρα της συνέντευξης όσο και από το πόσο προετοιμασμένος είναι. Ένας καλός υποψήφιος θα έχει κάνει μια καλή έρευνα για την εταιρεία, θα έχει διαβάσει προσεκτικά την περιγραφή της θέσης στην αγγελία εργασίας και θα έχει την ικανότητα να “πουλήσει” καλά τις δεξιότητές του. 

2. γνωρίζουν τις αδυναμίες τους αλλά ξέρουν πώς να τις μετατρέψουν σε ευκαιρίες για εξέλιξη

Ένας πετυχημένος επαγγελματίας έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τα αδύναμα σημεία του. Ωστόσο, δε μένει εκεί αλλά ξέρει πώς μπορεί να δουλέψει ώστε να βελτιωθεί και να εξελιχθεί στην εργασία του. Αυτό απαιτεί εμπειρία, αφού ένας υποψήφιος δοκιμάζεται στη δουλειά του και ανακαλύπτει στην πορεία τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει αλλά και αυτά που πρέπει να αναπτύξει περαιτέρω. 

3. ξέρουν πώς να ξεχωρίζουν 

Οι υποψήφιοι με καλές προοπτικές στην καριέρα τους γνωρίζουν πως πρέπει να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό τους. Για να το πετύχουν αυτό, δεν αρκεί μόνο να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού. Πρέπει να είναι σε θέση να τραβήξουν την προσοχή ενός πιθανού εργοδότη σε κάθε τους επικοινωνία, από το πρώτο email και την ημέρα της συνέντευξης μέχρι το τέλος αυτής. 


4. γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και είναι αυθεντικοί 

Οι υποψήφιοι που έχουν καλή γνώση των ικανοτήτων τους και έχουν αυτοπεποίθηση είναι σε καλύτερη θέση να πείσουν έναν εργοδότη να τους προσλάβει. Δεν χρειάζεται να προβάλλετε κάτι που δεν είστε, αν δεν μπορείτε να το υποστηρίξετε. Αντ’ αυτού, εστιάστε στα σημεία που είστε πραγματικά καλοί, αναφέρετε σχετικά παραδείγματα από την εργασία σας και με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να ενισχύσετε την εικόνα σας και να έχετε επιτυχία σε κάθε αίτηση που θα κάνετε σε θέσεις εργασίας.