1. επικεντρωθείτε στον επόμενο επαγγελματικό σας στόχο

Κάνετε αιτήσεις στοχευμένα, σε αγγελίες που ανταποκρίνονται στις εργασιακές σας προσδοκίες. Μην χάνετε πολύτιμο χρόνο κάνοντας αιτήσεις σε θέσεις που δεν ταιριάζουν στο προφίλ σας και δεν μπορείτε να υποστηρίξετε. Κάνοντας αίτηση για θέσεις που απαιτούν προσόντα που δεν διαθέτετε, αποκλείετε αυτόματα την περίπτωση συνέντευξης.

2. δημιουργήστε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της randstad hellas

Περιηγηθείτε στις αγγελίες εργασίας μας και κάντε αίτηση σε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Για να υποβάλετε αίτηση για  μια από τις κενές θέσεις εργασίας της Randstad, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ στην ιστοσελίδα μας, κλικάροντας στο πεδίο «εγγραφή», συμπληρώνοντας τη φόρμα με τα στοιχεία σας και καταχωρώντας το βιογραφικό σας σημείωμα. Θα σας δοθεί ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης που θα σας επιτρέπει τη διαχείριση του λογαριασμού σας. Λάβετε υπόψιν ότι η ιστοσελίδα μας έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει στους συμβούλους μας να πραγματοποιούν online αναζητήσεις. Σε περίπτωση που προκύψει μία κατάλληλη θέση εργασίας, που να ανταποκρίνεται στα προσόντα και την εμπειρία σας, οι σύμβουλοι μας θα έρθουν σε επαφή μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Οι κενές θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα μας ενημερώνονται καθημερινά για αυτό σας προτείνουμε να την επισκέπτεστε τακτικά. 

3. καταχωρήσετε το βιογραφικό σας σημείωμα σε περισσότερες από μια ιστοσελίδες εταιρειών ανθρώπινου δυναμικού, αλλά μην το παρακάνετε

Στην Ελλάδα, η αγορά εργασίας είναι σχετικά μικρή και οι διαθέσιμες θέσεις περιορισμένες. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να καταγράφετε με ποιόν ήρθατε σε επαφή και πότε. Το να προταθείτε για μια θέση από παραπάνω από μια εταιρείες, δημιουργεί τόσο για εσάς όσο και για τις εταιρείες που σας προτείνουν, ένα όχι τόσο επαγγελματικό προφίλ. Επίσης, προσέξτε οι εταιρείες με τις οποίες έρχεστε σε επαφή, να είναι αξιόπιστες και να τηρούν τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η Randstad τηρεί μία αυστηρή πολιτική εμπιστευτικότητας σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και το νόμο 3917/2011 περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 4. χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δημιουργήστε  λογαριασμό στο LinkedIn και επισκεφθείτε συχνά  το προφίλ σας. Επισκεφθείτε τη σελίδα της Randstad Hellas στο LinkedIn, Facebook, βρείτε τις αναρτημένες αγγελίες που ταιριάζουν στο εργασιακό σας προφίλ και αιτηθείτε για όσες σας ενδιαφέρουν. 

5. δημιουργήστε ένα οργανόγραμμα και θέστε στόχους ως προς την αναζήτηση εργασίας

6. πείτε ναι στις αγγελίες για θέσεις εργασίας προσωρινής απασχόλησης

Οι αλλαγές στον χώρο της αγοράς εργασίας τα τελευταία χρόνια είναι εμφανείς. Η μόνιμη απασχόληση ολοένα και φθίνει ενώ η προσωρινή απασχόληση ακμάζει με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι  θέσεις προσωρινής απασχόλησης να επικρατούν στην αγορά εργασίας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να προσαρμοστείτε στα νέα εργασιακά δεδομένα και να δείτε την προσωρινή απασχόληση σαν ένα μέσο απόκτησης πολύτιμης εργασιακής εμπειρίας αλλά και σαν ένα μέσο δικτύωσης σας στην αγορά εργασίας. Συνειδητοποιώντας τα οφέλη της  προσωρινής απασχόλησης και με γνώμονα την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα μπορείτε να πετύχετε την εύρεση της ιδανικής για εσάς εργασίας.