Η Randstad εισάγει νέα τεχνολογικά εργαλεία ως μέρος της στρατηγικής της “tech & touch”. Σαν ομάδα επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και υιοθετούμε ψηφιακές λύσεις HR και ευέλικτα εργαλεία πρόσληψης προκείμενου να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους υποψηφίους μας και τους πελάτες μας.


Επιτυγχάνουμε έτσι την καλύτερη δυνατή σύνδεση μεταξύ τους και προσπαθούμε να παραδώσουμε μία πραγματικά ανθρώπινη εμπειρία. Ένα από αυτά τα τεχνολογικά εργαλεία είναι η πραγματοποίηση συνεντεύξεων μέσω video. 


H ωφελιμότητα των video interviews. 

Τα video interviews της Randstad βοηθάνε σε μία ταχύτερη διαδικασίας πρόσληψης. Προσβάσιμα από οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και με τις ύψιστες προδιαγραφές ασφαλείας, τα video interviews παρέχουν μία πραγματική διευκόλυνση στους υποψηφίους που συμμετέχουν στη διαδικασία.


Ως υποψήφιος, θα έχεις την ευκαιρία να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με έναν πιο προσωπικό τρόπο και να δείξεις πολλά περισσότερα από όσα δείχνει μόνο το βιογραφικό σου στο δυνητικά μελλοντικό εργοδότη σου. 

Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να δώσεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση που μπορείς, όταν κάνεις την εγγραφή.

Συμβουλές προετοιμασίας.

Προετοιμάσου σα να πρόκειται να συμμετάσχεις σε ένα face to face interview. Διάβασε τις οδηγίες που θα σου σταλούν ηλεκτρονικά προσεκτικά. Θα σου ζητηθεί να προετοιμάσεις και στη συνέχεια να καταγράψεις τις απαντήσεις σου σε ένα σύντομο αριθμό ερωτήσεων. Μπορείς να καταγράψεις τις απαντήσεις σου οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα σε εξυπηρετεί. 


• Φρόντισε να πραγματοποιήσεις το video interview έγκαιρα, πριν από την τελική προθεσμία προκειμένου να δείξεις συνέπεια.

• Έλεγξε το φωτισμό του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεσαι όταν θα καταγράφεις τις απαντήσεις σου, έτσι ώστε το πρόσωπό σου να φωτίζεται κατάλληλα και να μην πέφτουν πάνω του σκιές. 

• Έλεγξε ότι ο ήχος είναι ο κατάλληλος, έτσι ώστε να ακούγεσαι καθαρά μέσω του μικροφώνου και χωρίς εξωτερικές παρεμβολές. 

• Προσπάθησε το βλέμμα σου να είναι στραμμένο στην κάμερα. Δε θα κάνει καλή εντύπωση αν δείξεις ότι κοιτάς κάτω ή κάπου αλλού τη διάρκεια που μιλάς. 

• Σιγουρέψου ότι η εμφάνισή σου είναι επαγγελματική, χωρίς υπερβολές. Προσάρμοσε το ντυσιμό σου ανάλογα με τη θέση εργασίας για την οποία είσαι υποψήφιος/α. Έχε κατά νου ότι η εμφάνιση είναι από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει το άτομο που θα δει το video. 

• Φρόντισε ώστε το background και ο χώρος γύρω σου να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και να μην περιλαμβάνει κάτι που να αποσπά την προσοχή 

• Θυμήσου: να είσαι ο εαυτός σου έτσι ώστε ο σύμβουλός μας και ο πιθανός μελλοντικός εργοδότης σου να γνωρίσει κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς σου. 


Για οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη μπορεί να χρειαστείς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ακολούθησε το σύνδεσμο που θα σου δοθεί στις οδηγίες. 


Αν λοιπόν, λάβεις πρόσκληση από τους συμβούλους μας για να πραγματοποιήσεις ένα video interview, ακoλούθησε τις συμβουλές προετοιμασίας μας και θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας!