Η reception, ή αλλιώς η υποδοχή μίας εταιρείας, είναι το πρώτο σημείο επαφής ενός πελάτη με την επιχείρηση. Η reception είναι η “εικόνα” της εταιρείας και είναι ο πρώτος εταιρικός χώρος που έρχεται σε επαφή ένα άτομο, είτε είναι πελάτης είτε υποψήφιος για μία συνέντευξη εργασίας.

 

Πέρα από τα καθήκοντα της θέσης, τα οποία μεταξύ άλλων, απαιτούν άριστες οργανωτικές δεξιότητες και ικανότητες multi-tasking, η εργασία στη reception έχει πελατοκεντρική προσέγγιση και στοχεύει στην παροχή της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πελατών.

 

Η εργασιακή συμπεριφορά ενός ατόμου στη reception πρέπει να είναι άκρως επαγγελματική και, παράλληλα, ευγενική. Πολλές φορές τα άτομα της συγκεκριμένης θέσης πρέπει να εξυπηρετούν τα αιτήματα των πελατών και να τους κατευθύνουν ανάλογα. Η αγενής και απότομη συμπεριφορά, ενδέχεται να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για μία εταιρεία στο σύνολό της και να μην επιτευχθεί η επιθυμητή συνεργασία.

 

Όσον αφορά την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, τα άτομα που εργάζονται στη reception πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τα αιτήματα των ατόμων που τηλεφωνούν. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως κάθε άτομο περιμένει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και αποδοτικά. Για να βελτιώσετε την απόδοσή σας στη reception φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι προς τις εξωτερικές επαφές, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες της εταιρείας. Καλό θα ήταν να μην αφήνετε τις κλήσεις στην αναμονή για αρκετή ώρα, καθώς ίσως δημιουργηθεί δυσαρέσκεια.

 

Για να εξασφαλίσετε την ολοκληρωμένη μεταφορά των μηνυμάτων στους συναδέλφους σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει σωστά το πλήρες όνομα, το τηλέφωνο, το email και την εταιρεία από την οποία καλεί το κάθε άτομο.

 

Η εργασία στη reception είναι απαιτητική αλλά, ταυτόχρονα, σας δίνει σφαιρική εικόνα του τρόπου λειτουργίας μίας επιχείρησης και, μέσω αυτής, μπορείτε να καταλήξετε στον τομέα που θέλετε να απασχοληθείτε και να χτίσετε την καριέρα σας.

 

Εάν πιστεύετε ότι είστε ένας υποψήφιος ικανός να ανταποκριθεί σε αυτό το είδος της εργασίας, πατήστε εδώ και δείτε όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της Randstad για εργασία στη reception.