Ψάχνω δουλειά

Αρκετοί υποψήφιοι όταν ψάχνουν για δουλειά, ακλουθώντας  τα γνωστά βήματα της αναζήτησης εργασίας  δεν φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογούμε τα βήματα που έχουμε ακολουθήσει και όχι να λειτουργούμε μηχανικά, για να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε αν υπάρχει κάτι που κάνουμε λάθος. Παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε όταν ψάχνουμε για δουλειά:

  1. Το να υποβάλλετε απλά το βιογραφικό σας, δεν αρκεί. Χρειάζεται να ξέρετε τι θέλετε και πώς θα το ψάξετε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα προσόντα που απαιτούνται για τη θέση και αν τα διαθέτετε. Το βιογραφικό σας και ακόμα περισσότερο, η συνοδευτική σας επιστολή, πρέπει να φαίνεται πως έχουν γραφτεί ειδικά για τη συγκεκριμένη αίτηση.
  2. Χρησιμοποιήστε επαγγελματικές λέξεις-κλειδιά για την περίπτωση που το βιογραφικό σας περάσει από έλεγχο μέσω λογισμικού και προκειμένου να θεωρηθεί επαρκές.
  3. Μην κάνετε αιτήσεις οπουδήποτε προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητες όταν ψάχνετε δουλειά. Χάνεται την αξιοπιστία σας.
  4. Να ψάχνετε καθημερινά για νέες θέσεις εργασίας για να μη χάνετε καμία ευκαιρία (επισκεφθείτε το site της Randstad τώρα!).
  5. Μην υποτιμάται τη σημασία της δικτύωσης, καθώς είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός τρόπος αναζήτησης εργασίας, αφού οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν δεν ανακοινώνονται πάντα.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα