Αν ψάχνετε για την τέλεια δουλειά και ακόμη δεν έχετε κάποια απάντηση από κάποιο εργοδότη ίσως θα πρέπει να δείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε σχέση με την αναζήτηση εργασίας. Αυτό που αρχικά μπορείτε να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποια είναι η εργασία η οποία πραγματικά θέλετε να ακολουθήσετε, αλλά και πώς οι ικανότητες σας η εμπειρία σας και οι γνώσεις ταιριάζουν με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Διαμορφώστε μια πρόχειρη λίστα με τις παραπάνω πληροφορίες και δείτε που πραγματικά πρέπει να κατευθύνεται το ενδιαφέρον σας.

Ανεξάρτητα αν οι συνθήκες για την εργασία στην Ελλάδα δεν είναι όπως παλιότερα, η εύρεση απασχόλησης αποτελεί μια διαδικασία κατά την οποία ένας εργαζόμενος πλέον πρέπει να σκεφτεί πέρα από το συνηθισμένο, πέρα από αυτό που κάνουν όλοι.

Σε αυτό διάστημα θα χρειαστεί υπομονή αλλά και αυτοπεποίθηση έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να βρεθείτε σε μια συνέντευξη εργασία να είστε σε θέση να πείσετε ένα εργοδότη ότι είστε ο κατάλληλος για την δουλεία χωρίς να υπάρχει απόγνωση στο πρόσωπο σας.

Προετοιμάστε τον εαυτό σας και το βιογραφικό σας για να απευθυνθείτε σε διαφορετικές θέσεις και ρόλους. Αν είστε σε θέση να αναλάβετε διαφορετικούς ρόλους θα πρέπει το βιογραφικό σας να είμαι ίδιο για όλες τις θέσεις έτσι ώστε ένας εργοδότης να μπορέσει να διακρίνει τις διαφορετικές ικανότητες σας. Σε καμία περίπτωση μην αναφέρετε κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε γιατί αργά η γρήγορα θα σας ζητηθεί να αποδείξετε αυτές τις δεξιότητες σε ένα πραγματικό περιβάλλον δουλειάς.

Τέλος μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε την παλιά γνωστή συνταγή. Ενημερώστε το κοντινό οικογενειακό, φιλικό αλλά και επαγγελματικό σας περιβάλλον ότι βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας. Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να μεταδώσετε την πληροφορία σε όσους περισσότερους μπορείτε. Κάποιες φορές, σημαντικές ευκαιρίες για καριέρα δεν βρίσκονται στις αγγελίες στο internet η στις εφημερίδες. Υπάρχουν εταιρείες που εξακολουθούν να βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό μέσα από συστάσεις.