Υπάρχει η άποψη ότι οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού προσφέρουν μόνο θέσεις εργασίας προσωρινής απασχόλησης για entry - level υποψηφίους ή δεν προσφέρουν παροχές στους εργαζόμενούς τους. Τίποτα από αυτά όμως δεν ισχύει.

Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν σε μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού, καθώς μπορούν να αναζητήσουν, μέσα από μία ευρεία ποικιλία περιγραφών θέσεων εργασίας, εκείνη που τους ταιριάζει και ανταποκρίνεται στην εμπειρία τους. 

Οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να βοηθήσουν τους υποψηφίους να βρουν μια θέση  μόνιμης, προσωρινής, πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκονται στην καριέρα τους.    
  
Παρακάτω μπορείς να μάθεις τι είναι οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού και πώς μπορούν να σε βοηθήσουν ώστε να βρεις την κατάλληλη θέση εργασίας για σένα.

πώς λειτουργούν οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού;

Οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού έχουν διττό ρόλο: βοηθούν τις εταιρείες να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας τους και τους υποψηφίους να βρουν μια θέση εργασίας.

Όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες απευθύνονται σε εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού όταν δεν έχουν το χρόνο να αξιολογήσουν εκατοντάδες βιογραφικά σημειώματα και να επιλέξουν τα καλύτερα προφίλ υποψηφίων για συνέντευξη. Πιο συγκεκριμένα, η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική όταν έχουν να καλύψουν περισσότερες από μια θέσεις εργασίας. Εδώ καλείται η εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού να λάβει το ρόλο της με τους εξειδικευμένους συμβούλους της. Οι σύμβουλοι, αρχικά, θα αναζητήσουν τους υποψηφίους μέσω της ήδη υπάρχουσας ηλεκτρονικής βάσης και της δημοσίευσης μιας αγγελία. Έπειτα θα αξιολογήσουν τα βιογραφικά και θα επιλέξουν τα καλύτερα προφίλ υποψηφίων, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της εταιρείας - πελάτης. 

Οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού εξοικονομούν στις εταιρείες - πελάτες χρόνο και προσπάθεια, αφού τους κλείνουν συνεντεύξεις μόνο με τους υποψηφίους που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της θέσης προς στελέχωση. Ταυτόχρονα, οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού βοηθούν τους υποψηφίους να πάνε προετοιμασμένοι στις συνεντεύξεις, βελτιώνοντας τα βιογραφικά τους ή δίνοντάς τους κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Με λίγα λόγια, οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ υποψηφίων και εταιρειών.

πώς θα έρθεις σε επαφή με τους συμβούλους ανθρώπινου δυναμικού;

Πλέον λόγω του Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), ο υποψήφιος για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποια θέση εργασίας που χειρίζεται μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad Hellas, θα πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση του, καταχωρώντας το βιογραφικό του. Επίσης, συχνά οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού συμμετέχουν σε ημέρες καριέρας που διοργανώνουν Πανεπιστήμια, ενημερώνοντας τους σπουδαστές και τους απόφοιτους σχετικά με την αγορά εργασίας και δίνοντας τους συμβουλές καριέρας. Η Randstad προσπαθεί να στηρίζει αυτες τις προσπάθειες και να είναι στο πλευρό των σπουδαστών στηρίζοντας τα μελλοντικά επαγγελματικά τους βήματα.
 
Επιπλέον, στη Randstad προσφέρουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους συμβούλους μας μέσω online chats, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τη θέση που τους ενδιαφέρει. Οι σύμβουλοι μας πραγματοποιούν online recruitment chat event κάθε εβδομάδα για θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους. Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα, www.randstad.gr, ώστε να ενημερωθείς και να λάβεις μέρος σε ένα από αυτά.

ποια τα πλεονεκτήματα για τους υποψηφίους;

είναι δωρεάν

Για τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία δεν υπάρχει κάποιο κόστος. Το κόστος των υπηρεσιών καλύπτεται από τις εταιρείες που συνεργάζονται οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad Hellas.

χειρίζονται θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν αλλού

Είναι αλήθεια ότι αρκετές μεγάλες εταιρείες επιλέγουν τις υπηρεσίες των εταιρειών αυτών ως τη μοναδική μέθοδο για την στελέχωση νέου προσωπικού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προτιμούν να πληρώσουν μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αναλάβει τη χρονοβόρα διαδικασία αξιολόγησης των εκατοντάδων βιογραφικών και να λάβουν πίσω μόνο μια λίστα με τα επικρατέστερα προφίλ.

συμβουλές από εξειδικευμένους συμβούλους

Όταν ένας υποψήφιος κάνει αίτηση σε κάποια θέση εργασίας που το ενδιαφέρει, ο σύμβουλος που θα αξιολογησει το προφίλ του και θα έρθει σε επαφή μαζί του για τα επόμενα στάδια αξιολόγησης, είναι ο πλέον ενημερωμένος για την αγορά εργασίας και τον κλάδο στον οποίο στοχεύει ο υποψήφιος. Ο σύμβουλος θα είναι σε θέση να του δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεται, να του προτείνει- ενδεχομένως - κι άλλες θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στο προφίλ του, να τον ενημερώσει για το τι αναζητούν οι εργοδότες από τους υποψηφίους και τέλος μπορεί να του δώσει κάποιες συμβουλες για να βελτιώσει το βιογραφικό του.
 
Παρότι η Randstad Hellas δεν παρέχει υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, οι έμπειροι σύμβουλοί της συχνά παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση στους υποψηφίους με τους οποίους έρχονται σε επικοινωνία. Επίσης κάθε υποψήφιος μπορεί να επισκεφτεί το career blog της Randstad όπου θα βρει πολλά άρθρα με το θέμα όπως και tips για αναζήτηση εργασίας, για προετοιμασία πριν από μία συνέντευξη ή γενικότερα συμβουλές για θέματα καριέρας.
 
Με δύο γραφεία, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η Randstad μπορεί να σε βοηθήσει με το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα, είτε βρίσκεσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου, είτε έχεις ήδη εργασιακή εμπειρία στους ακόλουθους κλάδους εργασίας: Πληροφορική/Τεχνολογία, Χρηματοοικονομικά & Λογιστική, Πωλήσεις, Μάρκετινγκ, Μηχανικοί, Βιομηχανία & Logistics, Ανθρώπινο Δυναμικό, Εξυπηρέτηση Πελατών, Νομικές Υπηρεσίες, Τραπεζικός και Ασφαλιστικός Κλάδος.

Μπορείς να δεις όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, που χειρίζεται η Randstad Hellas για εταιρείες πελάτες της , κάνοντας κλικ εδώ.