Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, τα είδη των συνεντεύξεων που μπορεί να συναντήσει ένας υποψήφιος κατά την αναζήτηση εργασίας ποικίλουν. Ωστόσο, η τηλεφωνική συνέντευξη παραμένει από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες, καθώς εξυπηρετεί τον υποψήφιο και τον recruiter σε πολλές περιπτώσεις.   Για την επιτυχημένη ολοκλήρωση μίας τηλεφωνικής συνέντευξης, ένας υποψήφιος χρειάζεται να λάβει υπόψη του ορισμένους παράγοντες, ικανούς να δημιουργήσουν μία θετική εντύπωση στην εταιρεία και να μετρήσουν υπέρ του κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε τέσσερα στοιχεία, βασικά για την επαγγελματική σας εικόνα στην τηλεφωνική συνέντευξη.  

Προετοιμαστείτε κατάλληλα

  Σκεφθείτε την προετοιμασία που θα κάνετε σε μία συνέντευξη στην ίδια την εταιρεία και δράστε αντίστοιχα. Φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα έτοιμα, όπως το βιογραφικό σας ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα είστε προετοιμασμένος και δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε κάτι εκείνη τη στιγμή.  

Συμπεριφερθείτε σαν να είστε μπροστά στον recruiter

  Κατά τη συνέντευξη εργασίας διατηρήστε τη θέση σας. Η ορθή στάση του σώματος και η διατήρηση της οπτικής επαφής (σε περίπτωση που η συνέντευξη είναι μέσω Skype),θα σας βοηθήσει με δύο τρόπους. Από τη μία, επιτρέπει την καθαρή ομιλία με σταθερή φωνή, βασικό στοιχείο της τηλεφωνικής συνέντευξης. Από την άλλη, θα σας βοηθήσει να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με επαγγελματισμό και να μπορέσετε να προβάλλετε τα δυνατά σας σημεία, ώστε να αναδειχθείτε σε έναν ξεχωριστό υποψήφιο.  

Άλλες σημαντικές λεπτομέρειες

  Υπάρχουν κάποια σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε, όσον αφορά τον χώρο που θα διεξαχθεί η συνέντευξη. Πρέπει να βρίσκεστε σε έναν ήσυχο χώρο και, αν είναι δυνατόν, χωρίς εξωτερικούς θορύβους. Εξασφαλίστε ότι το σήμα του τηλεφώνου είναι δυνατό και ότι δεν θα υπάρχουν διακοπές.   Η τηλεφωνική συνέντευξη είναι μία αρκετά συνηθισμένη διαδικασία για την επιλογή ενός ατόμου για θέσεις εργασίας. Εάν πιστεύετε ότι είστε ένα δυνατός υποψήφιος, ικανός να εκπροσωπήσετε με άψογο επαγγελματισμό τον κλάδο δραστηριοποίησης σας, μπείτε τώρα στο randstad.gr και ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.