Η συνέντευξη μέσω βίντεο λειτουργεί αποτελεσματικά όχι μόνο για τις εταιρείες και τους υπεύθυνους προσλήψεων αλλά και για τους ίδιους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στη διαδικασία. Τους παρέχει πολλά οφέλη και έναν τρόπο να εκφράζονται με περισσότερη αυθεντικότητα και άνεση από αυτή που θα μπορούσαν να έχουν σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. Με τη συνέντευξη μέσω βίντεο, κάθε υποψήφιος έχει την ευκαιρία να κάνει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση, να αναδείξει την προσωπικότητά του και να δείξει στο δυνητικό εργοδότη του πολλά περισσότερα θετικά στοιχεία από όσα δείχνει μόνο το βιογραφικό του. 


Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο κύρια οφέλη της συνέντευξης μέσω βίντεο. 

 

1. Είναι γρήγορη και βολική

Oι συνεντεύξεις μέσω βίντεο όχι μόνο μετριάζουν τον κίνδυνο να κολλήσεις στην κυκλοφορία ή να χάσεις το δρόμο σου για την προσωπική σου συνέντευξη, αλλά και επεκτείνουν το γεωγραφικό εύρος των ευκαιριών που έχεις για να συμμετάσχεις σε αυτές, εξαλείφοντας εντελώς την ανάγκη να ταξιδέψεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν σκέφτεσαι να μετακομίσεις σε ένα νέο μέρος. Επιπλέον, οι συνεντεύξεις μέσω βίντεο της Randstad σου δίνουν την ευκαιρία να τις πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή είναι βολική για σένα, καταγράφοντας τις απαντήσεις σου σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που σου παρέχονται, σχετικές με τη θέση εργασίας για την οποία έχεις υποβάλλει αίτηση. 


2. Είναι “διακριτική”

Εάν αναζητάς ενεργά μια νέα θέση εργασίας και η τρέχουσα εργασία σου είναι πιεστική από άποψη χρόνου, ενώ παράλληλα δε θέλεις να τραβήξεις την προσοχή του προϊσταμένου σου, η συνέντευξη μέσω βίντεο θα σου φανεί ιδανική. Μπορείς να την πραγματοποιήσεις μέσα σε ένα 30 λεπτο διάλειμμα από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτεις, laptop ή smartphone. Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσεις το smartphone σου, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις κάποιο στήριγμα για να το κρατάς σταθερό.


3. Μπορείς να εκπροσωπήσεις καλύτερα τον εαυτό σου

Σε σύγκριση με τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις, οι συνεντεύξεις μέσω βίντεο είναι πολύ πιο προσωπικές. Σε κάθε περίπτωση, φυσικά, θα πρέπει να προετοιμάσεις τα σημεία για τα οποία θα μιλήσεις, έτσι ώστε να “πουλήσεις” τον εαυτό σου με έναν μοναδικό τρόπο. 


Ως προς αυτό, οι συνεντεύξεις μέσω βίντεο σου δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς μπορείς να προσφέρεις οπτικές ενδείξεις στο άτομο που θα εξετάσει το βίντεο, όπως το χαμόγελο και οι εκφράσεις σου. Αυτό το στοιχείο κάνει τη συνέντευξη πιο προσωπική και “ζωντανή”. ‘Εχεις την ευκαιρία να αναδείξεις κάποια από τα soft skills σου, όπως την ικανότητά σου να επικοινωνείς αποτελεσματικά το μήνυμά σου ή τη θετική σου στάση, κάτι που το βιογραφικό σου από μόνο του δεν μπορεί να δείξει. Επιπλέον, μπορείς να επικεντρωθείς στις απαντήσεις σου και όχι να αγχώνεσαι για το πώς ανταποκρίνεται ο υπεύθυνος πρόσληψης. 


4. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν να σε “ταιριάξουν” πιο γρήγορα με μια θέση

Ένα ιδιαίτερο όφελος της συνέντευξης μέσω βίντεο είναι ότι ο υπεύθυνος πρόσληψης μπορεί να καταγράψει τη συνέντευξή σου. Στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί το βίντεο με άλλα άτομα στην εταιρεία τα οποία συμμετέχουν στη διαδικασία πρόσληψης και έχουν λόγο στην απόφαση. Αυτή η διαδικασία στην ουσία εξοικονομεί για σένα αρκετό χρόνο, καθώς θα ήταν πολύ πιο χρονοβόρο να έπρεπε να συναντήσεις το καθένα από αυτά τα άτομα ξεχωριστά. 


Σου έχει στείλει κάποιος σύμβουλός μας πρόσκληση για να πραγματοποιήσεις ένα ‘video interview’; Δες εδώ μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να κάνεις μια καλή εντύπωση.  Επίσης μη ξεχνάς ότι η επόμενη θέση εργασίας σου μπορεί να σε περιμένει, βρες εδώ όλες τις τελευταίες θέσεις εργασίας που προσφέρουμε.