Συνέντευξη εργασίας

Πρακτικές συμβουλές

Από τι πρακτικές συμβουλές θα είχε ανάγκη ένας υποψήφιος για συνέντευξη εργασίας; Ως επί το πλείστον, από τις ακόλουθες:

  1. Μάθετε πληροφορίες για τη διαδικασία της συνέντευξης, τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής. Βρείτε πού ακριβώς βρίσκεται στον χάρτη και πώς θα πάτε με τον ευκολότερο τρόπο. Αν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, βεβαιωθείτε ότι δε θα υπάρχουν στάσεις ή απεργίες. Προσδιορίστε τον χρόνο που χρειάζεστε ώστε να φτάσετε έγκαιρα.
  2. Διαβάστε καλά το βιογραφικό σας ώστε να θυμάστε τι στοιχεία περιλαμβάνετε και με ποιο τρόπο, και να είστε έτοιμοι να το υποστηρίξετε.
  3. Σκεφτείτε ερωτήσεις σχετικά με το βιογραφικό σας και τη θέση απασχόλησης για την οποία έχετε κάνει αίτηση, που θα μπορούσε να σας κάνει ένας συνεντευκτής και προσπαθήστε να απαντήσετε. Εάν ήσασταν στη θέση του, τι στοιχεία θα βρίσκατε ενδιαφέροντα σε εσάς; Τι θα θέλατε να διευκρινίσετε; Τι θα θέλατε περισσότερο να μάθετε;
  4. Έχετε μαζί σας το βιογραφικό σας σημείωμα. Πιθανόν να χρειαστεί σε εσάς για να δείτε κάποια λεπτομέρεια, ή ακόμα και στον συνεντευκτή.
  5. Ντυθείτε επαγγελματικά και όσο το δυνατόν πιο άνετα. Αν υπάρχει dress code στην εταιρία, ακολουθήστε το.

Στο www.randstad.gr/blog μας μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνέντευξη εργασίας, το βιογραφικό, την εμφάνιση που οδηγεί στην επιτυχία.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα