Η επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας απαιτεί από εσάς προετοιμασία και οργάνωση. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πρέπει να μπορείτε να παρουσιάσετε την επαγγελματική πλευρά του εαυτού σας με τέτοιο τρόπο, ώστε ο εν δυνάμει εργοδότης σας να πειστεί ότι είστε ο ιδανικός υποψήφιος για να στελεχώσει την εταιρεία του.

 

Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Πέρα από το να παρουσιάσετε το γνωστικό και ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο και τις αρμοδιότητες που είχατε στην προηγούμενη εργασία, πρέπει να προβάλλετε ορισμένα soft skills τα οποία θεωρούνται απαραίτητα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, σας βοηθούν να ενταχθείτε ομαλά σε ένα εργασιακό περιβάλλον και να εξελίξετε περαιτέρω την καριέρα σας. Έτσι, σε μία συνέντευξη εργασίας θα μετρήσει υπέρ σας να δείξετε ότι κατέχετε τα ακόλουθα soft skills και ότι είστε ένας υποψήφιος έτοιμος για το επόμενο βήμα στην εργασιακή του πορεία.

 

  • Οργάνωση

 

Οι άριστες οργανωτικές δεξιότητες είναι απαραίτητο soft skill, κυρίως σε θέσεις που σχετίζονται με τη γραμματειακή υποστήριξη ή με την εργασία ως personal assistant. Λόγω του μεγάλου όγκου καθημερινών αρμοδιοτήτων, η οργάνωση είναι κύριας σημασίας για την επιτυχημένη διεκπεραίωση όλων των εργασιακών καθηκόντων. Στη συνέντευξη μπορείτε να αναφέρετε περιπτώσεις στην εργασία σας που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με το συγκεκριμένο soft skill.

 

  • Επικοινωνιακές δεξιότητες

 

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι εξίσου σημαντικές, κυρίως για εργασία στην εξυπηρέτηση πελατών ή δουλειά στις πωλήσεις. Οι συγκεκριμένες ειδικότητες προσανατολίζονται στις επαφές με πελάτες και για επιτυχημένη εργασία σε κάποιον από αυτούς τους κλάδους απαιτούνται άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες.

 

  • Ομαδικό πνεύμα

 

Σε μία συνέντευξη για εργασία είναι πολύ σημαντικό να προβάλλετε την ομαδικότητα σας. Τα εταιρικά τμήματα, πλέον, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε καθημερινή βάση και, συνεπώς, η διάθεσή σας να συνεργαστείτε και να βοηθάτε τους συναδέλφους σας θεωρείται απαραίτητο αφού θα βοηθήσει κι εσάς να εξελιχθείτε επαγγελματικά.

 

  • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων

 

Ποια εταιρεία δεν θα ήθελε να έχει στο εργατικό δυναμικό της άτομα με ισχυρές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων; Το γρήγορο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον σήμερα απαιτεί εργαζομένους που μπορούν να βρίσκουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν. Δείξτε στη συνέντευξη ότι κατέχετε αυτό το soft skill και ότι μπορείτε να διαχειρίζεστε επιτυχώς οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει.

 

  • Προσαρμοστικότητα

 

Η προσαρμοστικότητα είναι, ίσως, το κυριότερο soft skill που πρέπει να προβάλλετε ότι κατέχετε σε μία συνέντευξη. Ο σύγχρονος τρόπος εργασίας απαιτεί από τους εργαζομένους ικανότητες εύκολης και γρήγορης προσαρμογής στο εργασιακό περιβάλλον ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στα καθήκοντά τους.

 

Αυτά είναι τα βασικότερα soft skills, ή social skills, που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος σήμερα. Συνδυαστικά με ένα δυνατό βιογραφικό που παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο την επαγγελματική σας πλευρά, διεκδικήστε τη θέση εργασίας που στοχεύετε.

 

Καλή επιτυχία!