Αν βρίσκεστε στην διαδικασία εύρεσης εργασίας σίγουρα θα χρειαστεί να στείλετε το βιογραφικό σας σε πολλές θέσεις εργασίας πριν φτάσει η στιγμή να κληθείτε για μια συνέντευξη. Ποια είναι όμως τα σημεία που θα πρέπει να έχετε υπόψη για να κερδίσετε τις εντυπώσεις ;

  • Πριν την συνάντηση σας αφιερώστε χρόνο στο να κάνετε την έρευνα σας για την εταιρία, έτσι ώστε να είστε σε θέση να δώσετε σαφείς και περιεκτικές απαντήσεις για ποιους λόγους θέλετε να δουλέψετε στη συγκεκριμένη εταιρία αλλά και ποια η προστιθέμενη αξία που θα προσδώσει στην εταιρία η εργασία σας.
  • Η εμφάνιση σας πρέπει να είναι προσεγμένη και επαγγελματική. Μην την αμελήσετε γιατί είναι εκείνη που δημιουργεί τις πρώτες εντυπώσεις. Άλλο ένα στοιχείο που θα δημιουργήσει αρνητική πρώτη εντύπωση είναι η καθυστερημένη προσέλευση σε μία συνέντευξη.
  • Προσπαθήστε να σκεφτείτε συγκεκριμένες απαντήσεις σε κλασικές ερωτήσεις της συνέντευξης για εργασία όπως: «Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια;». Αυτό θα ηρεμήσει το άγχος σας και θα σας κάνει να φτάσετε στη συνέντευξη με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
  • Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μην ξεχάσετε να συστηθείτε, διατηρήστε την οπτική επαφή με το συνομιλητή σας, διατηρείστε μια επαγγελματική επικοινωνία χωρίς να δημιουργείτε αδικαιολόγητη οικειότητα.
  • Τέλος, μερικές μέρες μετά τη συνέντευξη καλέστε και ζητήστε να μάθετε ευγενικά την εξέλιξη της συνέντευξης και την αξιολόγηση της απόδοσης σας.

Οργανωθείτε σωστά και διεκδικείστε τη δουλειά που θέλετε με συμβουλές που θα βρείτε στο www.randstad.gr/blog