Πολλές φορές, το να παραμείνεις ενθουσιώδης στη δουλειά σου, μπορεί να φαντάζει από απαιτητικό έως ακατόρθωτο. Η αλήθεια είναι, ότι ακόμη και οι πιο φανατικοί αντιμετωπίζουν δύσκολες ημέρες. 


Τα καλά νέα είναι, ότι δεν χρειάζεται πανικός! Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι απλά αγνοούμε το συναίσθημα μέχρι να εξαφανιστεί. Για να διευκολύνουμε την κατάσταση συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου.

Δημιούργησε μια λίστα εκκρεμοτήτων,  “a to do list”

Αν οι εκκρεμότητες έχουν αρχίσει να μαζεύονται και νιώθεις ότι πνίγεσαι, θα σου προτείναμε να δημιουργήσεις μια “to do list”. Υπάρχουν μάλιστα πολλές online εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό, όπως το “trello”, το “evernote” και άλλα . Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις ανα πάσα στιγμή όλες τις εκκρεμότητες σου και μπορείς να κάνεις τον προγραμματισμό σου πιο εύκολα.

Κάνε ένα διάλειμμα.

Κανείς δε μπορεί να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένος για ώρες. Κάθε τόσο, φρόντισε να κάνεις ένα διάλειμμα για να “αδειάσεις” το μυαλό σου. Ένα εύκολος τρόπος είναι να σηκωθείς από το γραφείο σου και να κάνεις μια μικρή βόλτα, ακόμη καλύτερα εκτός γραφείου, εάν αυτό είναι εφικτό, για να πάρεις καθαρό αέρα.

Οργάνωσε το γραφείο σου.

Ένα καθαρό και οργανωμένο γραφείο θα σε  βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος, ενώ παράλληλα μειώνει το άγχος που δημιουργεί η ακαταστασία. Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγεις την ακαταστασία στο γραφείο σου, θα ήταν να μειώσεις τις εκτυπώσεις σου, με άμεσο όφελος όχι μόνο δικό σου, αλλά και του περιβάλλοντος. 

Μην είσαι συνεχώς online.

Γνωρίζουμε ότι από τις κυριότερες απαιτήσεις όλων των εργοδοτών είναι να είσαι άμεσα διαθέσιμος, ειδικά τις ώρες που εργάζεσαι. Ωστόσο το να τσεκάρεις συνεχώς τα εισερχόμενα σου σε εμποδίζει να συγκεντρωθείς στην εργασία που έχεις να κάνεις. Θα σου προτείναμε λοιπόν, να δίνεις το περιθώριο στον εαυτό σου να δουλέψει για λίγη ώρα απερίσπαστος. Θα εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα θα ολοκληρώσεις ορισμένες από τις εργασίες σου.

Συγκεντρώσου στους στόχους σου.

Φυσικά, οι στόχοι σου δεν είναι απαραίτητο να σχετίζονται με την δουλειά. Κράτα στο μυαλό σου όλα αυτά που σε ικανοποιούν και σχεδίασε πως θα τα πραγματοποιήσεις. Σκέψου το ταξίδι που έχεις κανονίσει, τις δραστηριότητες που έχεις στον ελεύθερο χρόνο σου, κ.ο.κ., όλα αυτά θα σου θυμίσουν γιατί είσαι εκεί και θα σου δώσουν δύναμη.

Εάν παρ’ όλα αυτά το συναίσθημα επιμένει, επισκέψου το site μας για όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίες εδώ.