Οι πωλήσεις είναι ένας συναρπαστικός κλάδος εργασίας, που προσφέρει πολύτιμη εμπειρία στους εργαζομένους του κλάδου και τους βοηθά να αναπτύξουν πολλές δεξιότητές τους. Με τη διαρκή επαφή με πελάτες και, γενικότερα, με την αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι του κλάδου αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και εξειδικεύονται στις πωλήσεις.

 

Το βιογραφικό για πωλήσεις πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως στόχους που καταφέρατε να επιτύχετε. Αυτό που θέλουν οι recruiters να δουν στο βιογραφικό σας για εργασία στις πωλήσεις είναι νούμερα και εργασιακά επιτεύγματα. Ωστόσο, μαζί με το βιογραφικό σημείωμα, πολλές αγγελίες εργασίας ζητούν και ένα cover letter στο οποίο καλείστε να εξηγήσετε αναλυτικότερα γιατί πιστεύετε ότι είστε ο κατάλληλος εργαζόμενος για μία θέση εργασίας στις πωλήσεις.

 

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε κατά τη σύνταξη ενός cover letter για τον κλάδο των πωλήσεων;

 

Αρχικά, το cover letter σας πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένο. Στην εισαγωγή του, η οποία πρέπει να είναι σχετικά σύντομη, αναφέρετε τη θέση στην οποία έχετε κάνει αίτηση. Συμπεριλάβετε τα δυνατά σας σημεία που πιστεύετε ότι σας κάνουν τον καταλληλότερο υποψήφιο για αυτή τη θέση. Στη συνέχεια, αναλύστε τις δεξιότητες σας που σχετίζονται με τις πωλήσεις και εξηγήστε πώς μπορούν να εφαρμοστούν στη θέση που σας ενδιαφέρει. Σε περίπτωση που ξεκινάτε τώρα την καριέρα σας και δεν έχετε μεγάλη εμπειρία, προβάλλετε τη διάθεση για εργασία, όπως και προηγούμενες δραστηριότητές σας που, ενδεχομένως σχετίζονται με τη θέση που σας ενδιαφέρει.

 

Σε ένα cover letter για εργασία στις πωλήσεις πρέπει, επίσης, να δείξετε ότι γνωρίζετε πληροφορίες για την εταιρεία που κάνετε την αίτησή σας. Οι recruiters θέλουν να έχουν άτομα στην επιχείρησή τους που είναι δυναμικά, θέλουν να μαθαίνουν διαρκώς για τον κλάδο τους και στοχεύουν στην προσωπική τους εξέλιξη αλλά και στη συνεισφορά της δικής τους εμπειρίας στην εταιρεία.

 

Μην ξεχνάτε ότι στο βιογραφικό σημείωμα δεν έχετε την ευκαιρία να εξηγήσετε αναλυτικότερα ορισμένες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη θέση εργασίας που θέλετε. Έτσι, μέσω ενός cover letter μπορείτε να γίνετε πιο επεξηγηματικοί και να τονίσετε τα δυνατά σας σημεία.

 

Σε τι άλλο πρέπει να δώσετε βάση; Το cover letter σας πρέπει να είναι περίπου μία σελίδα. Προσπαθήστε σε 2-3 παραγράφους να είστε όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Ακόμη, ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Ίσως είναι κάτι που θεωρείτε ασήμαντο, ωστόσο η μη επαγγελματική εμφάνιση του cover letter ίσως δημιουργήσει αρνητική πρώτη εντύπωση για τον επαγγελματισμό σας και δεν καταφέρετε να επιλεχθείτε για τη θέση εργασίας που θέλετε.

 

Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας στις πωλήσεις.

 

Καλή επιτυχία!