Πρέπει να φτιάξω συνοδευτική επιστολή ;

Αναρωτιέστε «τι παραπάνω πληροφορίες προσφέρει η συνοδευτική επιστολή που δεν υπάρχουν σε ένα βιογραφικό;»; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τους 6 σημαντικότερους τρόπους με τους οποίους η συνοδευτική σας επιστολή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

  1. Αυξάνει την δυνατότητά σας να «πουλήσετε» τον εαυτό σας ως σύνολο. Γιατί στο βιογραφικό σας δίνεται η δυνατότητα κυρίως να πουλήσετε τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία σας, ένα τμήμα, δηλαδή, του εαυτού σας. Ενώ στη συνοδευτική επιστολή μπορείτε να παρουσιαστείτε ως ο κατάλληλος υποψήφιος, μία επένδυση για την εταιρία, όχι μόνο χάρη στα επαγγελματικά σας προσόντα, αλλά και χάρη στην προσωπικότητά σας.
  2. Μπορείτε να εκφράσετε καλύτερα την προσωπικότητά σας μέσω του τρόπου που θα επιλέξετε να συντάξετε τη συνοδευτική σας επιστολή. Καθώς ο τρόπος που θα συντάξετε το επαγγελματικό σας βιογραφικό είναι λιγότερο ή περισσότερο καθορισμένος, η συνοδευτική επιστολή είναι ο τρόπος να το υποστηρίξετε δείχνοντας τον ενθουσιασμό, τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, τις ικανότητες συνεργασίας, τις ηγετικές σας ικανότητες, τη δημιουργικότητά σας, κτλ.
  3. Μπορείτε να εξηγήσετε τυχόν ασάφειες του βιογραφικού σας, κενά στις ημερομηνίες στην επαγγελματική ή την εκπαιδευτική εμπειρία.
  4. Μπορείτε να εξηγήσετε τους λόγους που έχετε αλλάξει θέσεις εργασίας ή αντικείμενο απασχόλησης, ή θέλετε να κάνετε αλλαγή στην καριέρα σας.
  5. Μπορείτε να εξηγήσετε τον λόγο που αναζητάτε νέα εργασία, επικεντρώνοντας στην επιθυμία σας να αναπτυχθείτε.
  6. Μπορείτε να μιλήσετε περισσότερο για κάποιο επαγγελματικό σας επίτευγμα για το οποίο διακριθήκατε.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να μην θεωρείται η συνοδευτική επιστολή ως τυπική συνοδεία του βιογραφικού, αλλά ως ευκαιρία να δείξει ο κάθε υποψήφιος ένα μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού του και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα