Συχνό φαινόμενο, κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας είναι η αδιάκοπη, και πολλές φορές αλόγιστη, αποστολή βιογραφικών σε εταιρίες, μετά το ψάξιμο και την εξεύρεση θέσεων εργασίας που προκάλεσαν το ενδιαφέρον, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία περεταίρω μελέτη της εταιρίας που έχει αναρτήσει την αγγελία και χωρίς καμία οργάνωση εκ μέρους του υποψηφίου για την πλήρωση της θέσης εργασίας που επιθυμεί. Στη συνέχεια, ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να οργανωθείτε ως προς τον τρόπο που ψάχνετε εργασία και να εξασφαλίσετε τις πιθανότητες να ξεκινήσετε την καριέρα που ονειρεύεστε!

Καταρχήν, εμπλουτίστε τα μέσα στα οποία αναζητάτε ευκαιρίες για καριέρα προκειμένου να έχετε πάντα πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για όλες τις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια ακόμα και όταν δεν αποδίδει με την πρώτη.

Σημαντικό επίσης βήμα το οποίο δεν πρέπει να υποτιμηθεί είναι η σωστή ανάπτυξη του βιογραφικού, η διατήρηση του σε ένα σημείο που θα είναι εύκαιρο και η ύπαρξη του σε έντυπη μορφή γιατί δεν ξέρετε πότε και πού μπορεί να προκύψει μια δελεαστική ευκαιρία για καριέρα ή μια ενδιαφέρουσα θέση εργασίας. Καλό θα ήταν επιπλέον να διατηρείτε ένα αρχείο στο οποίο να καταγράφετε τις αγγελίες στις οποίες απαντήσατε και τις θέσεις εργασίας για τις οποίες στείλατε βιογραφικό ώστε να αποφευχθεί διπλή αποστολή βιογραφικών.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η σωστή οργάνωση του χρονοδιαγράμματος σας ώστε να αποφύγετε τη χρονική επικάλυψη ραντεβού για συνέντευξη, γεγονός που θα σας οδηγήσει σε αδυναμία να παρευρεθείτε σε κάποιο από αυτά και θα δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις σε πιθανό εργοδότη σας και πιθανόν, θα αναστείλει την καριέρα που ανειρεύεστε.

Σημαντική βοήθεια στην αναζήτηση της ιδανικής θέσης εργασίας είναι μία επίσκεψη στο Randstad Hellas στο οποίο ανακοινώνονται όλες οι νέες θέσεις εργασίας.

Το μυστικό για να ξεκινήσετε την καριέρα που ονειρεύεστε είναι να γίνετε ο υποψήφιος που θα επιβραβεύατε!!