Όπως σε όλους τους κλάδους εργασίας, έτσι και στα οικονομικά, ένας υποψήφιος πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για μία συνέντευξη εργασίας. Τα οικονομικά είναι ένας ενδιαφέρων κλάδος εργασίας, που συνδέεται άμεσα με την καθημερινή μας ζωή, και για  επιτυχημένη εργασία, απαιτείται διαρκής ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Σε μία συνέντευξη εργασίας για θέσεις εργασίας στα οικονομικά, πρέπει να προβάλλετε τις γνώσεις που κατέχετε. Ο συνδυασμός της επαγγελματικής παρουσίας και των γνώσεών σας θα αποτελέσει παράγοντα – κλειδί για το ξεκίνημα της καριέρας σας στους κλάδους των οικονομικών ή των χρηματοοικονομικών. Ποιους παράγοντες πρέπει να λάβετε υπόψη προκειμένου να επιλεχθείτε για τη θέση εργασίας που έχετε στοχεύσει;

 

  • Δημιουργήστε θετικές εντυπώσεις από την αρχή της συνάντησης

 

Η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται από τα πρώτα, κιόλας δευτερόλεπτα της συνάντησης και, συνήθως, είναι αυτή που μένει. Για θέσεις εργασίας στα οικονομικά, φροντίστε να έχετε προσεγμένη και επαγγελματική εμφάνιση. Τη στιγμή της συνάντησης, συστηθείτε και ανταλλάξτε σταθερή χειραψία. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, διατηρήστε σταθερή φωνή. Διατηρήστε σωστή στάση σώματος και κρατήστε την οπτική επαφή. Είναι πολύ σημαντικό για έναν recruiter να λαμβάνει το ενδιαφέρον σας για την εταιρεία, τη θέση εργασίας, αλλά και για τον ίδιο. Θα πειστεί ότι είστε ο υποψήφιος που θα μπορέσει να ενσωματωθεί στο εταιρικό περιβάλλον αλλά και στον ρόλο της θέσης εργασίας.

 

  • Βρεθείτε στη συνέντευξη εργασίας έχοντας κάνει την κατάλληλη έρευνα

 

Τα οικονομικά είναι ένας κλάδος με διαρκείς εξελίξεις και, προκειμένου ένα άτομο να εργαστεί εκεί, είναι βασικό να συμβαδίζει με αυτές. Ειδικά για τη συνέντευξη εργασίας στα οικονομικά, πρέπει να έχετε κάνει εκτενή έρευνα και να έχετε μάθει πληροφορίες για την εταιρεία, τον κλάδο που δραστηριοποιείται και, φυσικά, να μπορείτε να προβάλλετε τα προσόντα που σας κάνουν τον ιδανικό υποψήφιο για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Όταν ένας recruiter έχει απέναντί του ένα άτομο που δείχνει αληθινό ενδιαφέρον για την εταιρεία και δεν την αντιμετωπίζει ως άλλον ένα οργανισμό που έχει στείλει την αίτησή του, τότε κι εκείνος θα το εκτιμήσει και θα σας ξεχωρίσει.

 

Συνδυαστικά με τα παραπάνω στοιχεία, πρέπει να είστε σε θέση να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και να γνωρίζετε καλά το βιογραφικό σας. Συμπεριλάβετε μέσα σε αυτό όχι μόνο τα καθημερινά καθήκοντα της προηγούμενης εργασίας σας, αλλά και στόχους, επιτεύγματα, soft και hard skills που κατέχετε. Έτσι θα μπορέσετε να διεκδικήσετε τη θέση εργασίας στην οποία έχετε κάνει αίτηση.

 

Πατήστε εδώ και δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της Randstad στα οικονομικά.

 

Καλή επιτυχία!