Η αναζήτηση εργασίας είναι μία χρονοβόρα, πολύπλοκη και αγχωτική διαδικασία όχι μόνο για τους νεοεισαχθέντες στην αγορά εργασίας αλλά και για άτομα με πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

 

Παρακάτω ακολουθούν μερικά tips για την αναζήτηση εργασίας.

 
1. Γνωρίστε τον εαυτό σας και αποφασίστε με τι ακριβώς θέλετε να ασχοληθείτε. Πέρα από όλα όσα σας συμβουλεύουν οι γύρω σας, θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να είστε σίγουροι για την καριέρα που θέλετε να ακολουθήσετε και να τη στηρίζετε με όλα τα μέσα που διαθέτετε.

 
2. Δημιουργήστε έναν κύκλο γνωριμιών που θα σας βοηθήσει να βρείτε εργασία. Στον κοινωνικό μας περίγυρο όλοι γνωρίζουμε άτομα τα οποία μπορούν να μας στηρίξουν σε αυτή μας την προσπάθεια.

 
3. Προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Η ευελιξία του υποψηφίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό προσόν ειδικά κατά τα πρώτα στάδια της επαγγελματικής του ζωής.

 
4. Προσπαθήστε να ενημερώνεστε συνεχώς για τις εξελίξεις στον επαγγελματικό σας τομέα και να επιμορφώνεστε είτε μέσω εκπαιδευτικών είτε μέσω επαγγελματικών προγραμμάτων.

 
5. Μένετε ενημερωμένοι για τις νέες θέσεις εργασίας και προσαρμόστε το βιογραφικό σας σημείωμα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.

 

 

Για να ενημερωθείτε για τις θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.randstad.gr ή καλέστε μας στο 210-6770523.