Το λογιστήριο είναι βασικό τμήμα μιας εταιρείας, συνεπώς ένας λογιστής πρέπει να έχει βαθιά γνώση για το επάγγελμά του, αλλά και διάθεση για περαιτέρω εξέλιξη.

 

Το τμήμα του λογιστηρίου έχει χάσει τον αρχικό τυπικό ρόλο του και βρίσκεται, πλέον, σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας , κάνοντας την εργασία στο τμήμα να είναι σε ζήτηση, είτε ως λογιστής είτε ως βοηθός λογιστή.

 

Βασική αρμοδιότητα για τις θέσεις εργασίας στο λογιστήριο, είναι η εύρεση τρόπων για τη μείωση δαπανών και, παράλληλα, για την οικονομική της ανάπτυξη. Η ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων και η συλλογή των πληρωμών αποτελούν εξίσου βασικά καθήκοντα της εργασίας στο λογιστήριο.

 

Ταυτόχρονα, άλλες αρμοδιότητες ενός λογιστή περιλαμβάνουν:

 

  • Την προετοιμασία για τυχόν επιστροφές φόρου
  • Τη σύνταξη των μηνιαίων ή των ετήσιων λογαριασμών
  • Την ολοκληρωμένη σύνταξη των αναφορών που προορίζονται για τον οικονομικό διευθυντή
  • Τη σύνταξη του προϋπολογισμού
  • Την υπογραφή και έκδοση του ισολογισμού
  • Τη συνεργασία με τη διεύθυνση της εταιρείας και την πρόταση λύσεων οικονομικής πολιτικής που θα ωφελήσουν την εταιρεία

 

Σήμερα, το επάγγελμα του λογιστή έχει διευρύνει τις αρμοδιότητές του, όντας σε συνεχή επαφή με τα υπόλοιπα εταιρικά τμήματα. Λόγω της εποχής, οι λογιστές πρέπει να κατέχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις. Για επιτυχημένη καριέρα στο λογιστήριο, πιστοποιήσεις όπως ACA, ACCA, CIMA, CIFPA (κάποιες για senior θέσεις), παίζουν σημαντικό ρόλο.

Η εργασία στον λογιστικό κλάδο παραμένει δημοφιλής και περιζήτητη. Ένας υποψήφιος, με τα κατάλληλα προσόντα, μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό επαγγελματία. Με την κατάλληλη σύνταξη του βιογραφικού και τη σωστή προετοιμασία για τη συνέντευξη εργασίας, ξεχωρίστε από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Επισκεφθείτε τώρα το site της Randstad Hellas και δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας για λογιστές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.