Καριέρα

Δικτύωση και καριέρα

Η δικτύωση είναι μία από τις σημαντικές δεξιότητες που χρειάζεται ένας υποψήφιος προκειμένου  να μπορέσει να βρει εργασία. Η αξία και η αποτελεσματικότητα της δικτύωσης για την αναζήτηση και εύρεση εργασίας βρίσκεται στην δυνατότητα που παρέχει στον υποψήφιο να γνωρίσει ανθρώπους που ψάχνουν υποψήφιους για να προσλάβουν ή ανθρώπους που γνωρίζουν άλλους που ψάχνουν υποψήφιους για να προσλάβουν.

Εάν θέλετε να χτίσετε την καριέρα σας, θα πρέπει να οργανωθείτε. Οι παρακάτω 3 στρατηγικές πιθανόν να σας φανούν χρήσιμες:

  1. Προσδιορίστε ποιον θέλετε να προσεγγίσετε. Ποια μέλη του εκάστοτε κοινωνικού δικτύου θα θέλατε να γνωρίσετε καλύτερα; Πώς θα μπορούσατε να τα προσεγγίσετε; Τι θα μπορούσατε να τους ζητήσετε; Τι θα μπορούσατε να τους προσφέρετε;
  2. Προσδιορίστε τι θέλετε. Τι εταιρίες και θέσεις αναζητάτε; Ψάξτε με λέξεις-κλειδιά.
  3. Μέτρον άριστον. Να είστε ευγενικοί, περιεκτικοί και σύντομοι σε κάθε σας συνομιλία. Μην προκαλείτε δυσφορία στους συνομιλητές σας. Ο χρόνος τους πιθανόν να είναι περιορισμένος, οπότε σεβαστείτε το.

Σε γενικές γραμμές, ξεκινήστε να χτίζετε το δίκτυό σας σιγά-σιγά από άτομα που ήδη γνωρίζετε. Τα groups με κοινά επαγγελματικά -και όχι μόνο- ενδιαφέροντα μπορούν να σας παρέχουν αρκετούς γνωστούς. Δικτυωθείτε σωστά και δώστε ώθηση στην καριέρα σας.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα