Η εργασιακή εξέλιξη ενός ατόμου, σήμερα, απαιτεί περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες από ότι στο παρελθόν. Η επίτευξη των στόχων σας και η εξέλιξη στην καριέρα σας είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων. Οι συγκεκριμένοι παράγοντες σχετίζονται με τις γνώσεις σας, το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο, soft skills όπως αναλυτικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.   Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για μία καλή αρχή ή περαιτέρω εξέλιξη στην καριέρα σας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φροντίσετε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας στο βιογραφικό σας και, στη συνέχεια, στη συνέντευξη εργασίας. Εφόσον έχετε κάνει καλή έρευνα σε αγγελίες εργασίας όπου το επαγγελματικό σας προφίλ ταιριάζει με τα προσόντα της εκάστοτε θέσης, η εντύπωση που θα δημιουργηθεί με την πρώτη ανάγνωση του βιογραφικού σας και με τη συνέντευξη είναι σημαντική για την καριέρα σας.   Ωστόσο, οποιαδήποτε κι αν είναι η θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, υπάρχουν κάποιες βασικές συνιστώσες που θα ήταν ωφέλιμο, για την καριέρα σας, να ακολουθήσετε. Οι συνιστώσες αυτές, δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ορισμένες δεξιότητες που θα σας χαρακτηρίσουν ως έναν ευσυνείδητο εργαζόμενο και επαγγελματία. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εργαζομένους, είναι ότι η τεχνολογία εξελίσσεται σημαντικά με ταχύτατους ρυθμούς και μαζί της πρέπει να συμβαδίζουν και όλοι οι υπόλοιποι τομείς της ζωής μας. Η εργασία μας δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού πλέον δημιουργούνται όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας, που σχετίζονται άμεσα με την τεχνολογική εξέλιξη.   Σύμφωνα με αυτούς τους σύγχρονους ρυθμούς, η Randstad παρουσιάζει τέσσερις βασικές δεξιότητες που θα πρέπει να κατέχετε, ώστε να μπορέσετε να συνδυάσετε την εργασία και την καριέρα σας με τις απαιτήσεις της εποχής. Ταυτόχρονα, πρόκειται για δεξιότητες που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες και σε προσωπικό επίπεδο.  

  • Μην αγνοείτε τις αλλαγές. Συμβαδίστε με αυτές

  Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία και για μία επιτυχημένη καριέρα, ένας εργαζόμενος πρέπει να συμβαδίσει με τις τελευταίες αλλαγές. Η εποχή που η τεχνολογική γνώση ήταν απαραίτητη μόνο για εργασία στην πληροφορική έχει περάσει. Πλέον όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας απαιτούν άριστη γνώση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων. Παράλληλα, κλάδοι όπως το marketing ενσωματώνουν την τεχνολογία και τομείς όπως η εργασία στο digital marketing, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Συμβαδίστε, λοιπόν, με τα τελευταία νέα και μάθετε να χειρίζεστε αποδοτικά την τεχνολογία στο εργασιακό σας περιβάλλον. Εξελίξτε τις δεξιότητες σας και, έτσι, θα γίνετε ένας πολύτιμος συνεργάτης για την εταιρεία σας, ικανός να προσφέρει πολλά πράγματα αλλά και να ενισχύσετε τη δική σας καριέρα.  

  • Διατηρήστε τις τεχνολογικές σας ικανότητες

  Σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν είστε στην καριέρα σας, είτε την ξεκινάτε τώρα είτε έχετε πλούσια εργασιακή προϋπηρεσία, μην ξεχνάτε αυτά που έχετε μάθει. Δεν ξέρετε ποτέ πώς και πού μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Για μεγαλύτερη εξέλιξη στην καριέρα σας, δοκιμάστε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις που ήδη έχετε με το να διαβάζετε διάφορα άρθρα ή να παρακολουθείτε online προγράμματα. Πρόκειται για πολύ χρήσιμες ικανότητες, τις οποίες μπορείτε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σημείωμα σας κατά την αναζήτηση εργασίας και να τις αναλύσετε περισσότερο σε μία συνέντευξη εργασίας.  

  • Κάντε την αυτοαξιολόγησή σας

  Τίποτα δεν μπορεί να αναπτύξει περισσότερο την καριέρα σας, από τη διαρκή αξιολόγηση του εαυτού σας επάνω στην εργασία σας. Όταν έχετε την αυτογνωσία να ξεχωρίσετε τι κάνατε σωστά και τι λάθος, τότε το σίγουρο είναι ότι η επαγγελματική σας σταδιοδρομία θα είναι μόνο επιτυχής. Παράλληλα, θα μπορέσετε να διορθώσετε τα αδύνατα στοιχεία σας και να ενισχύσετε τα θετικά.  

  • Μη σταματάτε να μαθαίνετε

  Η εξέλιξη στην καριέρα έρχεται μόνο με τη διαρκή μάθηση. Ανεξάρτητα από το πόσο υψηλή είναι η θέση εργασίας σας, υπάρχει πάντα χώρος και χρόνος για περαιτέρω μάθηση και βελτίωση των δεξιοτήτων και των γνώσεών σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταφέρετε να επιτύχετε τη διαρκή μάθηση, όπως το να έρθετε σε επαφή με άλλους επαγγελματίες του κλάδου, να παρακολουθήσετε επιπλέον σεμινάρια και να διαβάσετε πολλά άρθρα της θεματολογίας που σας ενδιαφέρει. Βρείτε ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να μάθετε και αφοσιωθείτε σε αυτόν. Κάντε τη μάθηση τον νούμερο ένα στόχο για την καριέρα σας και να είστε σίγουροι ότι όλο αυτό θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στην εργασιακή σας πορεία.   Αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για το μέλλον στην εργασία και είναι ικανά να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην καριέρα σας. Εάν αρχίσετε να τα εξελίσσετε με σταθερούς ρυθμούς, τότε θα μπορέσετε να επιτύχετε όλους τους επαγγελματικούς σας στόχους.