Εάν είστε ένα νέο άτομο που ξεκινάτε τώρα την καριέρα σας, θα διαπιστώσετε ότι, ίσως, η είσοδός σας στην αγορά εργασίας δεν είναι τόσο εύκολη. Πέρα από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο που κατέχετε, η εργασιακή εμπειρία και η επαφή με το εταιρικό περιβάλλον είναι πολύ βασικοί παράγοντες για την καριέρα σας και για τη διαμόρφωση του επαγγελματικού σας προφίλ.

 

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σας αποκαρδιώσει. Αντίθετα, είναι ένα κίνητρο για να μπορέσετε να προβάλλετε σε εν δυνάμει εργοδότες τη διάθεσή σας για εργασία. Σε περίπτωση που έχετε ολοκληρώσει κάποια πρακτική άσκηση, πρέπει οπωσδήποτε να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας καθώς έτσι δείχνετε την πρώτη σας επαφή με το εταιρικό περιβάλλον αλλά και τη διάθεσή σας να γνωρίσετε νέα πράγματα.

 

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τρία tips που μπορείτε να εφαρμόσετε κατά την αναζήτηση εργασίας, για να ξεκινήσετε την καριέρα σας!

 

  • Καταλήξτε σε αυτό που θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά

 

Το πρώτο βήμα για μία επιτυχημένη καριέρα είναι να γνωρίζετε ποιο είναι αυτό με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά. Κάποιες φορές επιλέγουμε να μην ασχοληθούμε με το αντικείμενο των σπουδών μας, αλλά με κάτι τελείως διαφορετικό. Αποφασίστε τι είναι αυτό που σας αρέσει και ξεκινήστε την έρευνά σας σε αυτό. Αναρωτηθείτε σε τι εργασιακό περιβάλλον θα θέλατε να εργάζεστε και ποιες αρμοδιότητες σας φαίνονται ιδανικές.

 

  • Προσπαθήστε να αποκτήσετε εμπειρία

 

Η απόκτηση εμπειρίας είναι πολύτιμη καθώς θα σας βοηθήσει στη μετέπειτα εργασία σας και στην εξέλιξη της καριέρας σας. Εφόσον ξεκινάτε τώρα την εύρεση εργασίας, ακόμη και κάποια πρακτική ορισμένων μηνών σε μία εταιρεία θα σας φέρει σε επαφή με χρήσιμες εμπειρίες αλλά και με άτομα του χώρου, τα οποία αργότερα μπορούν να σας κατευθύνουν και να σας βοηθήσουν. Υπάρχουν θέσεις εργασίας που δεν απαιτούν πολύχρονη εμπειρία  -  το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς σε μία συνέντευξη εργασίας είναι να προβάλλετε τη διάθεσή σας να γνωρίσετε κάτι καινούριο. Όταν καταλήξετε σε αυτό που σας αρέσει, αναζητήστε τις αντίστοιχες αγγελίες εργασίας και κάντε άμεσα την αίτησή σας.

 

  • Διαμορφώστε το βιογραφικό σας

 

Το σωστά δομημένο και ελκυστικό βιογραφικό, αυτό δηλαδή που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός recruiter και θα τον ωθήσει να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας, χρειάζεται χρόνο και συγκέντρωση. Το κλειδί σε αυτή τη διαδικασία, είναι να διαμορφώνετε το βιογραφικό σας σημείωμα ανάλογα με τη θέση εργασίας που στοχεύετε. Ωστόσο, πρέπει πάντα να αντικατοπτρίζει πλήρως τα προσόντα σας που ταιριάζουν με αυτή τη θέση.

 

Η εύρεση εργασίας είναι διαδικασία που απαιτεί από εσάς χρόνο και υπομονή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Μην αποθαρρυνθείτε εάν δεν δείτε αποτέλεσμα με την πρώτη προσπάθεια. Μείνετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας και να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και θα ξεκινήσετε με επιτυχία την καριέρα σας.

 

Καλή επιτυχία!