Στις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, οι αξιολογήσεις των στελεχών μπορούν να γίνονται με ποικίλους διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις θέσεις εργασίας, τον επαγγελματικό κλάδο, το χρονικό διάστημα και τον τίτλο που κατέχει ο κάθε εργαζόμενος κατά την καριέρα του.

Ωστόσο, τα παρακάτω χαρακτηριστικά, αξιολογούνται για κάθε θέση εργασίας και αν τα καλλιεργήσετε, θα μπορέσετε αφενός να θέσετε τις βάσεις για μια αναμφισβήτητα επιτυχημένη καριέρα και φυσικά να αναδείξετε τη δουλειά σας.

Σε τι λοιπόν πρέπει να δώσετε προσοχή;

  • Στην ποιότητα και την ποσότητα της εργασίας σας

 

Αναλογιστείτε αν είστε αποτελεσματικοί στην εργασία σας. Δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια; Ολοκληρώνετε τις εργασίες που έχετε αναλάβει μέσα στα χρονικά περιθώρια του deadline; Η επιμέλεια σας και η ικανότητα εκπλήρωσης της εργασίας σας είναι από τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά για την επιτυχημένη αξιολόγηση σας.

 

  • Στις ομαδικές σας δεξιότητες

 

Στο blog μας μπορείτε να διαβάσετε αρκετές συμβουλές για την ενίσχυση των ομαδικών σας δεξιοτήτων. Παρόλο που οι ατομικές σας δεξιότητες, η τεχνική γνώση και η εμπειρία σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές, πώς μπορείτε να γίνετε ανεκτίμητοι στην νέα σας εργασία μαθαίνοντας να είστε εξαιρετικοί ομαδικοί παίκτες; Αν μπορείτε να ενταχθείτε απόλυτα σε μια ομάδα και να εργαστείτε σε αρμονία με τους συναδέλφους σας ώστε να ολοκληρώσετε αποτελεσματικά και γρήγορα ένα project, ο εργοδότης σας θα είναι σίγουρα ικανοποιημένος που σας προσέλαβε.

 

  • Στις γνώσεις που κατέχετε για την εργασία σας

 

Το πώς θα εφαρμόσετε κατά την εργασία σας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχετε είναι εξαιρετικής σημασίας και αξιολογείται σε τακτική βάση. Ειδικά αν μόλις ξεκινάτε την καριέρα σας και δεν έχετε projects ή εργασιακά χρόνια εμπειρίας τα οποία να αποδεικνύουν τις ικανότητες σας, η εφαρμογή των θεωρητικών σας γνώσεων στην πράξη είναι αυτή που θα αποδείξει στους managers σας το ότι πράγματι, η συγκεκριμένη θέση εργασίας ανήκει σε εσάς!

 

  • Στην ικανότητα σας να αναλάβετε πρωτοβουλίες

 

Το να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις κατευθυντήριες γραμμές που σας δίνονται είναι απαραίτητο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των στόχων σας. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να μπορείτε να εκτελείτε τα καθήκοντα σας με ελάχιστη επίβλεψη ζητώντας παράλληλα καθοδήγηση από τα κατάλληλα άτομα, όταν και όπου αυτό είναι απαραίτητο. Για να επιβεβαιώσετε ότι πράγματι είστε ικανοί να αναλάβετε πρωτοβουλίες σκεφτείτε κατά πόσο εφαρμόζετε τη δική σας εποικοδομητική εργασιακή πρακτική, εκφράζετε νέες ιδέες και δημιουργείτε νέες διαδικασίες;

 

  • Στη σχέση σας με τους συναδέλφους σας

 

Κατά πόσο είστε ευγενικοί, συνεργάσιμοι και διακριτικοί στις συνδιαλλαγές με τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους σας; Όπως σε κάθε κοινωνικό περιβάλλον, έτσι και στην εργασία σας, η ομάδα με την οποία καλείστε να συνεργαστείτε αποτελείται από άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες. Η ικανότητα επίλυσης συγκρούσεων που τυχόν ανακύπτει είναι εξαιρετικά σημαντική αν θέλετε να παραμείνετε στην εταιρεία στην οποία ξεκινήσατε να εργάζεστε. Αυτή η απλή συμβουλή επίλυσης συγκρούσεων στην εργασία μπορεί να σας βοηθήσει.

 

  • Στις επικοινωνιακές σας δεξιότητες

 

Μπορείτε να χτίσετε μια θετική επικοινωνία; Είστε ικανοί να ακούτε προσεκτικά και να αντιλαμβάνεστε νέες πληροφορίες; Δείχνετε σεβασμό προς όλους με όλους τους τρόπους επικοινωνίας; Σε όποια θέση κι αν βρίσκετε, όποιο τίτλο κι αν έχετε, η ευγένεια και η θετική στάση μπορεί να ενισχύσει καθοριστικά την εξέλιξη της καριέρας σας και φυσικά το προσωπικό brand που χτίζετε κατά την επαγγελματική σας πορεία.

 

  • Στην αξιοπιστία σας

 

Ξεκινάτε την εργασία σας στην ώρα σας; Ακολουθείτε τις τυπικές διαδικασίες καταχώρησης αδειών, τηρείτε τα deadlines και μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι απόρρητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες που γνωρίζετε δεν θα διαδοθούν; Αυτά είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα αποδείξουν στον εργοδότη σας το πόσο αξιόπιστοι είστε.

 

  • Στη θετική σας στάση

 

Η θετική στάση στην εργασία σας μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν πραγματικά αγαπάτε αυτό που κάνετε. Και όσο κι αν πολλές φορές η εργασία επιτελεί αποκλειστικά βιοποριστικούς σκοπούς, διατηρούμε την αισιοδοξία ότι με τη σωστή σκέψη και προσέγγιση της δουλειάς σας μπορείτε να βιώσετε και θετικά συναισθήματα. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε μερικούς χρήσιμους τρόπους για να ανακαλύψετε τι σας ενθουσιάζει.

 

Σας δώσαμε έμπνευση για την αναζήτηση εργασίας σας; Επισκεφθείτε το site της Randstad και δείτε όλες τις νέες αγγελίες!