Η καριέρα ενός ατόμου, σήμερα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σχετίζεται με το αντικείμενο των σπουδών του, εάν θα καταφέρει, τελικά, να βρει εργασία στο συγκεκριμένο κομμάτι ή αν επιλέξει κάτι διαφορετικό. Το βασικότερο όμως είναι η διάθεση για εργασία που έχει ένα άτομο. Η όρεξη του να μάθει και να εξελιχθεί επαγγελματικά, είναι κάτι που θα του ανοίξει τον δρόμο και για προσωπική βελτίωση.

 

Ωστόσο, πολλές φόρες πολλοί εργαζόμενοι αποφασίζουν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να επιλέξουν να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό. Οι λόγοι και σε αυτή την περίπτωση είναι πολλοί και έχουν να κάνουν με διαφορετικούς παράγοντες. Προσωπικοί λόγοι,  ή η απόφαση για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό ωθούν τα άτομα να κοιτάξουν κάτι διαφορετικό.

 

Όμως, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι όταν κάποιος επιθυμεί αλλαγή στη μέχρι τώρα καριέρα του, χρειάζεται χρόνο για την αναζήτηση εργασίας και για να προσαρμοστεί. Ωστόσο, παραμένει μία συναρπαστική διαδικασία αφού κάθε αλλαγή στη ζωή μας, είτε αυτό αφορά την εργασία μας είστε όχι, μας ανανεώνει και μας κινητοποιεί.

 

Η Randstad θα ήθελε να μοιραστεί μαζί σας κάποια tips που μπορείτε να εφαρμόσετε εάν θέλετε να κάνετε την αλλαγή στην καριέρα σας!

 

  • Διευρύνετε τις επαφές σας

 

Για να προσανατολιστείτε σε διαφορετική καριέρα θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε εάν σας αρέσει ο νέος κλάδος με τον οποίο θέλετε να ασχοληθείτε. Πώς θα το καταφέρετε; Με το να διευρύνετε το networking σας και να έρθετε σε επαφή με εξειδικευμένα άτομα του κλάδου που επιθυμείτε να ενταχθείτε. Όλοι γνωρίζουμε τον βασικό ρόλο που παίζουν τα social media στην εύρεση εργασίας και πόσο σημαντικά είναι για την προώθησή σας ως εργαζόμενος και ως επαγγελματίας. Με τις κατάλληλες τεχνικές, αναζητήστε άλλα άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας ενημερώσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου εργασίας που σας ενδιαφέρει.

 

  • Σκεφθείτε με τι σας αρέσει να ασχολείστε

 

Πολλές φορές τα hobbies Και οι δραστηριότητές μας μαρτυρούν τις κλίσεις μας και τα ενδιαφέροντά μας. Εάν είστε σε μία εργασία που δεν σας ικανοποιεί ή νιώθετε ότι δεν σας ανταμείβει όπως πρέπει, ανατρέξτε στις τωρινές ασχολίες σας ή ακόμη και σε αυτά που σας άρεσε να κάνετε όταν ήσασταν νεότερος! Ίσως είναι μία καλή αρχή για να ανακαλύψετε με τι θέλετε να ασχοληθείτε και να το εξελίξετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!

 

Μόλις, λοιπόν καταλήξετε στη νέα καριέρα που θέλετε να ακολουθήστε εφαρμόστε την απαιτούμενη στρατηγική. Προβάλετε τον επαγγελματισμό και τη διάθεση σας, συντάσσοντας ένα δυνατό βιογραφικό και κάνοντας μία εκτενή αναζήτηση εργασίας. Παραμείνετε ανοιχτός σε νέες ιδέες και ίσως, τότε, σας καλέσουν για μία συνέντευξη εργασίας εκεί που επιθυμείτε.

 

Η αλλαγή στην καριέρα σας είναι μία διαδικασία που απαιτεί συγκέντρωση και ίσως περισσότερο χρόνο απ ότι υπολογίζετε. Να είστε σίγουροι όμως ότι στο τέλος, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!