Ανάμεσα στα βασικά ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους για εργασία είναι το ποιες θέσεις εργασίας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά και με ποιο τρόπο θα μπορούσε κάνεις βρει δουλεία σήμερα.

Η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι εύκολη. Η ζήτηση για τις θέσεις εργασίας σε πολλές περιπτώσεις συνδέετε με την οικονομία και την ανάπτυξη στην αγορά. Πριν από μερικά χρόνια και λόγω των Ολυμπιακών αγώνων, ο κατασκευαστικός κλάδος και τα σχετικά επαγγέλματα είχα σημαντική αύξηση στην προσφορά εργασίας. Την τρέχουσα περίοδο ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσιάζει μια στασιμότητα.

Σύμφωνα με τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται στο site της Randstad οι ειδικότητες που συναντάμε σήμερα έχουν να κάνουν με τις Πωλήσεις, τη Λογιστική, το Marketing, τις νέες τεχνολογίες, τη Πληροφορική και τις θέσεις διοικητικής υποστήριξης.

Όσον αφορά τον τρόπο για να βρεθεί η κατάλληλη δουλειά ο τρόπος δεν έχει αλλάξει σε σχέση με παλιότερα, απλά όπως φαίνεται και από πρόσφατη έρευνα της Randstad υπάρχει μια μεγαλύτερη προτίμηση στην εύρεση εργασίας από το internet.