Η εύρεση εργασίας απαιτεί επιμονή και συνεχή προετοιμασία. Παράλληλα, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν κατά την αναζήτηση του επόμενου βήματος στην καριέρα σας. Σας τις παρουσιάζουμε στο αυτό το άρθρο.

 

Μήπως έχετε πάθει burn out;

Το burn out, δεν μπορεί να συμβεί μόνο σε έναν εργαζόμενο. Αντίθετα, μπορεί να συμβεί και μετά από συνεχή προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Αναμφισβήτητα η εργασία είναι απαραίτητη για όλους για βιοποριστικούς λόγους. Ωστόσο, καλό είναι διοχετεύσετε την ενέργεια σας, στοχεύοντας θέσεις εργασίας οι οποίες πραγματικά σας ενδιαφέρουν, θα ενισχύσουν τις δεξιότητες σας και θα σας εξελίξουν. Μια εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να σταθεί σύμμαχος σας στην αναζήτηση εργασίας. Φυσικά, στο blog μας μπορείτε να διαβάσετε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε κάθε βήμα της καριέρας σας.

 

Σε περίπτωση που η αίτηση μου ήταν επιτυχημένη, θα θέλω να παραμείνω στη νέα μου εργασία για τον επόμενο 1 χρόνο;

Είδατε μια αγγελία εργασίας, σκεφτήκατε αν ταιριάζει με το προφίλ σας και κάνατε την αίτηση σας. Η συγκεκριμένη δουλειά θα σας εξυπηρετεί απλά οικονομικά ή παράλληλα θα σας εμπνέει και θα σας βοηθήσει να «χτίσετε» την καριέρα σας; Σίγουρα οι καιροί που ζούμε δεν είναι οι ιδανικοί, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη ψυχική σας υγεία το  να έχετε μια ικανοποιητική επαγγελματική ζωή. Προσπαθήστε λοιπόν να εστιάσετε σε θέσεις εργασίας στις οποίες θα θέλατε να παραμείνετε μακροπρόθεσμα.

 

Αυτή η επιλογή θα ενισχύσει την καριέρα μου;

Ειδικά αν μόλις αποφοιτήσατε από τον Πανεπιστήμιο και αναζητείτε εργασία, μπορείτε να εξετάσετε την περίπτωση να απασχοληθείτε είτε σε προγράμματα πρακτικής άσκησης, είτε σε entry level θέσεις εργασίας οι οποίες ενδεχομένως να είναι σε συνάφεια με τις σπουδές σας και θα βοηθήσουν να καλλιεργήσετε τα soft skills σας, δεξιότητες απαραίτητες για κάθε επαγγελματικό κλάδο και για κάθε τίτλο εργασίας.

 

Επιθυμείτε να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας; Εμπιστευτείτε τη Randstad.