Ευκαιρίες για απασχόληση

Υπάρχουν ευκαιρίες για απασχόληση; Μπορώ να βρω άμεσα δουλεία;. Αυτά είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που θα έχει ένας υποψήφιος στην περίπτωση που βρεθεί στην αναζήτηση εργασίας.

Τα ερωτήματα αυτά όμως δεν μπορούν να έχουν μια συγκεκριμένη απάντηση, καθώς μέχρι η δραστηριότητα μας στην εύρεση εργασίας να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα θα χρειαστεί να έχουμε εξασφαλίσει τα παρακάτω:

1.    Διαμόρφωση ενός πλάνου το οποίο θα μας καθοδηγήσει στις θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν και είναι σύμφωνές με τις ικανότητες μας, τα προσόντα μας και την εμπειρία μας.

2.    Ανανέωση του βιογραφικού και την συνοδευτικής μας επιστολής και προσαρμογή τους ανάλογα με την θέση για την οποία ενδιαφερόμαστε.

3.    Επικοινωνία και δικτύωση με το επαγγελματικό και φιλικό μας περιβάλλον.

4.    Δημιουργία προφίλ στα social media και online δραστηριότητας που θα αναδείξει τις επαγγελματικές μας ικανότητες.

5.    Συνεργασία με εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού και καταχώρηση του βιογραφικού στις βάσεις δεδομένων που διαθέτουν.

Αν τώρα ξεκινήσατε την αναζήτηση για δουλειά επισκεφθείτε το /blog για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την σύνταξη του βιογραφικού και της συνοδευτικής επιστολής, την διαχείριση της συνέντευξης εργασίας αλλά και την εύρεση εργασίας.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα