Εργασία

Τύποι υποψήφιων για εργασία

Ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγετε να αναζητήσετε θέσεις εργασίας ως υποψήφιος, υπάρχουν οι εξής «τύποι»:

  1. Οι υποψήφιοι που αναζητούν θέσεις απασχόλησης μόνο μέσω internet. Χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρουν αγγελίες και ύστερα κάνουν αίτηση μόνο σε εκείνες τις θέσεις εργασίας που δέχονται το βιογραφικό μέσω email ή online αίτησης. Περιμένουν απάντηση χωρίς κάποια περαιτέρω κίνηση.
  2. Οι υποψήφιοι που ψάχνουν για κάποια θέση δουλειάς μόνο μέσω των συγγενών και των γνωστών τους.  Συνήθως αφήνουν την εύρεση εργασίας στα χέρια άλλων.
  3. Οι εύπιστοι υποψήφιοι που θεωρούν πως δουλειές με διαφημίσεις του τύπου «1000-1500 ευρώ το μήνα για ημιαπασχόληση στο σπίτι» μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την καριέρα τους.
  4. Οι υποψήφιοι που αναζητούν θέσεις εργασίας «μια στο τόσο». Κάνουν την αναζήτησή τους όποτε έχουν περίσσευμα χρόνου και συνήθως δεν είναι αρκετά οργανωμένοι.
  5. Οι επαγγελματίες υποψήφιοι. Αυτοί οι υποψήφιοι έχουν προσδιορίσει τι θέλουν να αναζητήσουν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Συνδυάζουν έρευνα στο διαδίκτυο και σε έντυπα μέσα, με δικτύωση και επικοινωνία με επαγγελματίες. Επίσης, προτού αποφασίσουν πού θα στείλουν το βιογραφικό τους, ελέγχουν την αξιοπιστία της πηγής. Αφότου το στείλουν, ενδιαφέρονται για την πορεία της διαδικασίας επιλογής και επικοινωνούν με τον συνεντευκτή, χωρίς να γίνονται ενοχλητικοί.

Ο τελευταίος «τύπος» συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να βρει δουλειά. Δε θα ήταν, λοιπόν, θετικό να υιοθετήσετε κάποιες -αν όχι όλες- από τις συμπεριφορές του;

Αν είστε έτοιμοι για εργασία καταχωρήστε τώρα το βιογραφικό σας στο www.randstad.gr

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα