Εργασία

Περιβάλλον εργασίας και ικανοποίηση των εργαζομένων

Η ικανοποίηση των εργαζομένων από το εργασιακό τους περιβάλλον έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Κάποια στοιχεία του περιβάλλοντος, λοιπόν, που με τη βελτίωσή τους θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να αλλάξουν το πώς νιώθουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, είναι τα εξής:

  • Ο επαρκής εξαερισμός και η ποιότητα του αέρα. Η συχνή ανανέωση του αέρα, ο καθαρισμός του και η ρύθμιση της υγρασίας μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ πιο ευχάριστη, με αποτέλεσμα να γίνει πιο ευχάριστη και η εργασία σε αυτόν τον χώρο.
  • Η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Είναι πλέον γεγονός πως δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει τους καπνιστές, δημιουργεί, όμως, πιο υγιές εργασιακό περιβάλλον για όλους.
  • Η μείωση των θορύβων. Οι θόρυβοι αποσπούν την προσοχή των εργαζομένων και αυξάνουν το στρες. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να μειωθούν όσο είναι δυνατό. Τα ηχομονωτικά κουφώματα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια λύση.
  • Τα ευχάριστα χρώματα στους τοίχους και στα γραφεία. Τα παλ χρώματα αυξάνουν την ηρεμία, την ευχάριστη διάθεση και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων, ενώ συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους.
  • Η εργονομία στα έπιπλα και τους χώρους. Επειδή οι ώρες εργασίας είναι πολλές, τα εργονομικά έπιπλα και χώροι διευκολύνουν και προστατεύουν τους εργαζόμενους από τραυματισμούς και ατυχήματα.

Προστατέψτε τους εργαζόμενούς σας και δημιουργήστε πιο ευχάριστο περιβάλλον απασχόλησης. Τα αποτελέσματα στην παραγωγικότητά τους θα είναι εντυπωσιακά. Όχι μόνο λόγω βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, Προστατέψετε και λόγω του ότι οι αλλαγές θα γίνουν αντιληπτές ως ενδιαφέρον από μέρους σας.

Διαμορφώστε το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον και κάντε εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού με την βοήθεια των συμβούλων hr της  randstad www.randstad.gr

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα