Μήπως η εργασία σας έχει κουράσει ;

Μήπως νιώθετε υπερβολικά κουρασμένοι από την καθημερινή σας απασχόληση και διακρίνετε ότι έχετε δυσκολία να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις στην εργασία σας; Μήπως η απόδοση που έχετε, αυτήν την περίοδο, είναι χαμηλότερη σε σχέση με προηγούμενες περιόδους; Συμπτώματα κούρασης μπορούν να εμφανιστούν σε όλους μας, κατά τη διάρκεια της εργασιακής μας ζωής και αυτό είναι κάτι τελείως φυσικό. Ανησυχία υπάρχει όταν η έντονη κούραση επηρεάζει αρνητικά την απόδοση μας στη δουλειά μας για μεγαλύτερο διάστημα.

Πώς αντιμετωπίζεται όμως μια τέτοια κατάσταση;  Για να γίνετε πιο αποδοτικοί στην απασχόληση σας θα πρέπει να οργανώσετε την εργασιακή σας καθημερινότητα. Προγραμματίστε, στην αρχή της κάθε ημέρας, ποιες υποχρεώσεις πρέπει να εκπληρωθούν και με ποια σειρά προτεραιότητας. Δημιουργήστε ένα καθημερινό πρόγραμμα στη δουλειά σας για να μπορέσετε να διατηρήσετε σε ελεγχόμενα επίπεδα το εργασιακό άγχος.

Βάλτε προκλητικούς στόχους και σκεφτείτε πώς θα τους υλοποιήσετε αλλά και ποιες νέες δεξιότητες θα αποκτήσετε από την υλοποίηση τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενεργοποιήσετε τα εργασιακά σας κίνητρα.

Αν, τέλος, η κούραση είναι μόνο σωματική και όχι και ψυχολογική, ίσως χρειάζεστε μία-δύο μέρες άδεια για ανάκτηση δυνάμεων.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες για τον κόσμο της εργασίας στο www.randstad.gr