Σε περίπτωση που ξεκινάτε τώρα την αναζήτηση εργασίας, ίσως διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίας απαιτούν εργασιακή προϋπηρεσία ή κάποια άλλα προσόντα που ενδεχομένως να μην κατέχετε. Η εργασία, σήμερα, απαιτεί εργαζομένους με γρήγορη αντίληψη και ικανότητα να διαχειρίζονται ταυτόχρονα πολλές αρμοδιότητες. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει καθώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο που δεν εργάζεστε, ώστε να βελτιώσετε την επαγγελματική σας παρουσία και να καταφέρετε να βρείτε την εργασία που θέλετε.

 

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε τέσσερα βασικά tips που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να βρείτε την πρώτη σας εργασία και να κάνετε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην καριέρα σας!

 

  • Ανακαλύψτε αυτό που σας ταιριάζει

Υπάρχουν κάποιες σύντομες ερωτήσεις οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποια είναι η ιδανική εργασία για εσάς.

  • Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, τι ήταν αυτό που σας έκανε ευτυχισμένους όταν το εξασκούσατε;
  • Ποιο είναι το κεντρικό μοτίβο της επαγγελματικής σας ζωής; Τι ήταν αυτό που σας έλεγε ο περίγυρος σας σχετικά με όποια εργασία έχετε κάνει έως τώρα;
  • Ποιες είναι οι φυσικές σας δεξιότητες; Το ταλέντο σας; Και πώς θα μπορούσατε να έχετε κέρδος από αυτό;
  • Για ποια θέματα ζητάνε συνήθως τη γνώμη σας ή της βοήθεια σας η οικογένεια σας, οι φίλοι σας ή και οι συνάδελφοι σας;
  • Εντελώς υποθετικά, τι θα ήταν αυτό που δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα να κάνετε ακόμα κι αν δεν πληρωνόσασταν;
  • Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει; Ποιο είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα θέλατε να επιλύσετε ή να διορθώσετε;
  • Σκεφτείτε 3 πράγματα που κάνετε σήμερα και σας ενθουσιάζουν πραγματικά. Πώς μπορείτε να τα κάνετε ακόμα συχνότερα;

 

  • Προσπαθήστε να αποκτήσετε εμπειρία

 

Μπορείτε να αποκτήσετε εμπειρία με αρκετούς τρόπους. Ο εθελοντισμός είναι μία πολύ καλή ιδέα ώστε να έρθετε σε επαφή με νέα άτομα, να ανταλλάξετε απόψεις και ιδέες και, ταυτόχρονα, να έρθετε σε επαφή με τη συλλογικότητα. Το ομαδικό πνεύμα ένα soft skill που θα σας χρησιμεύσει πολύ στη μελλοντική σας εργασία.

 

  • Δομήστε σωστά το βιογραφικό σας

 

Το βιογραφικό σημείωμα είναι το απαραίτητο έγγραφο για μία συνέντευξη εργασίας και για τη μετέπειτα εργασία σας. Για να το δομήσετε σωστά κάντε εκτενή έρευνα. Επισκεφθείτε το blog της Randstad και διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για ένα δυνατό και άκρως επαγγελματικό βιογραφικό ακόμη και αν ξεκινάτε τώρα την αναζήτηση εργασίας!

 

  • Προβάλλετε αυτοπεποίθηση

 

Είστε ένα νέο άτομο με όνειρα και φιλοδοξίες για την καριέρα του. Μη φοβηθείτε να το δείξετε! Σε μία συνέντευξη εργασίας προβάλλετε την όρεξη και τη διάθεσή σας να μάθετε πράγματα, να αποκτήσετε περαιτέρω γνώση και να γνωρίσετε άτομα που θα σας φανούν χρήσιμα και θα σας προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές.

 

Αναζητείτε εργασία; Πατήστε εδώ και βρείτε την κατάλληλη εργασία για εσάς.

 

Καλή επιτυχία!