Η εύρεση εργασίας, σήμερα, είναι μία διαδικασία που απαιτεί από εσάς τον κατάλληλο σχεδιασμό για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Οι αγγελίες εργασίας σχετίζονται με πολλούς κλάδους, με τις πωλήσεις, την πληροφορική και την εξυπηρέτηση πελατών να είναι στη λίστα με τις πιο περιζήτητες ειδικότητες.

 

Για να βρείτε την εργασία που θέλετε, πρέπει να έχετε οργανωθεί και να γνωρίζετε το αντικείμενο με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε.

 

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε ποιους παράγοντες πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ώστε να βρείτε την εργασία που σας ταιριάζει.

 

Αρχικά, κατά την εύρεση εργασίας αναρωτηθείτε: Τι είναι αυτό που σας ικανοποιεί και σας γεμίζει; Το κάθε άτομο έχει διαφορετικές προσδοκίες για την καριέρα του, ανάλογα με τα ακαδημαϊκά του προσόντα και τις δεξιότητές του. Κάποιοι υποψήφιοι είναι αποδοτικοί στις πωλήσεις, ενώ άλλοι προτιμούν εργασία σε περιβάλλον back office, όπως για παράδειγμα, στα λογιστικά. Σε κάθε περίπτωση, επικεντρωθείτε στον στόχο σας και αναζητήστε την εργασία που είναι κατάλληλη για εσάς.

 

Όταν καταλήξετε στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει, κάντε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:

 

  • Σε τι περιβάλλον θα θέλατε να εργαστείτε; Εάν σας αρέσουν οι πωλήσεις, η καθημερινή εργασία περιλαμβάνει επαφή με εξωτερικά άτομα, ενώ η γραμματειακή υποστήριξη σχετίζεται, κυρίως, με δουλειά γραφείου.
  • Τι είδους εργασία επιθυμείτε; Κάποιες φορές λόγω των συνθηκών και υποχρεώσεων, η προσωρινή απασχόληση ή part-time εργασία είναι αυτό που σας εξυπηρετεί
  • Ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σε κάποια μικρομεσαία επιχείρηση ή πολυεθνική εταιρεία;
  • Σε ποια θέση θέλετε να κάνετε αίτηση;
  • Προτιμάτε η εργασία σας να περιλαμβάνει ομαδικότητα ή προτιμάτε να εργάζεστε ανεξάρτητα;

 

Στη συνέχεια πρέπει να λάβετε υπόψη κατά πόσο τα προσόντα σας ταιριάζουν με τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Εάν τα προσόντα σας ανταποκρίνονται πλήρως στην αγγελία εργασίας που σας ενδιαφέρει, τότε στείλτε αμέσως το βιογραφικό σας. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να χρονοτριβείτε. Αξιοποιήστε άμεσα την ευκαιρία για εργασία που σας δίνεται.

Εάν διαπιστώσετε ότι τα προσόντα σας δεν συμβαδίζουν με τη θέση εργασίας, μην αποθαρρυνθείτε – αναζητήστε άλλες αγγελίες εργασίας στις οποίες μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι, πλέον, η αγορά εργασίας απαιτεί άψογους επαγγελματίες ικανούς να επιλύουν επιτυχώς καταστάσεις που προκύπτουν και που μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχώς σε όλα τα περιστατικά. Επίσης, εάν επιθυμείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και τα προσόντα σας υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνετε όπως:

 

  • Να παρακολουθήσετε επαγγελματικά σεμινάρια
  • Να παρακολουθήσετε online μαθήματα στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει
  • Να ξεκινήσετε κάποια ξένη γλώσσα. Οι εταιρείες ανάλογα τον κλάδο και την εξαγωγική τους δραστηριότητα, χρειάζονται πολλές φορές εργαζομένους που γνωρίζουν περισσότερες από μία ξένες γλώσσες.

 

Εάν πιστεύετε ότι είστε ένας υποψήφιος έτοιμος να διεκδικήσει την επόμενη θέση εργασίας, πατήστε εδώ και δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της Randstad.

 

Καλή επιτυχία!