Στην εργασία μας η δημιουργία αρνητικού περιβάλλοντος είναι ένας παράγοντας που μας εμποδίζει να είμαστε αποδοτικοί, αποτελεσματικοί και, ταυτόχρονα, μας αποτρέπει από το να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους μας και να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Όμως, με αυτή την πρακτική υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί και το προσωπικό μας ενδιαφέρον για εργασία, να μη μας ικανοποιεί αυτό που κάνουμε και, εν τέλει, να μην είμαστε ευτυχισμένοι.

 

Η ευτυχία στην εργασία είναι ένα άκρως σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο μας κινητοποιεί για να ασχοληθούμε με περισσότερα πράγματα, να ενισχύσουμε τον δυναμισμό μας, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να βελτιώσουμε τα soft skills μας και να εξελίξουμε την καριέρα μας. Το κατά πόσο είμαστε ευτυχισμένοι στην εργασία μας, εξαρτάται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον εργαζόμενο και υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που, αν λάβουμε υπόψη, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευτυχία στην εργασία μας.

 

Ποιοι είναι αυτοί;

 

  • Βασιστείτε στον εαυτό σας. Ο μοναδικός τρόπος για να επιτύχετε στην εργασία σας και να είστε ευτυχισμένοι με το αντικείμενο που ασχολείστε είναι να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Πιο συγκεκριμένα, μη διστάσετε να ζητήσετε από τον manager σας να αναλάβετε μεγαλύτερες ευθύνες, υπό την προϋπόθεση ότι νιώθετε εσείς έτοιμοι και ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να γίνει. Είναι κάτι που θα αξιολογηθεί θετικά, καθώς δείχνετε πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεση για την εργασία σας. Συνεπώς, μέσα από αυτό θα μπορέσετε κι εσείς οι ίδιοι να χτίσετε καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας.

 

  • Μη χάνετε την αισιοδοξία σας. Σίγουρα έχουν υπάρξει, ή θα υπάρξουν στιγμές στην εργασία σας, που νιώθετε ότι δεν σας κινητοποιεί κάτι και πιστεύετε πως έχει έρθει η ώρα για την αλλαγή. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι να μη χάνετε την αισιοδοξία σας. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται και να είστε σίγουροι ότι μέσα από αυτό θα καταφέρετε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και να δημιουργήσετε την ευτυχία στην εργασία σας. Εάν είστε σε αναζήτηση εργασίας, προσπαθήστε να βελτιώσετε τις γνώσεις και δεξιότητες που ήδη κατέχετε, παρακολουθώντας επαγγελματικά σεμινάρια ή online μαθήματα.

 

  • Δείξτε πραγματικό πάθος για την εργασία σας. Μέσα από αυτό θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε καλύτερα, ώστε να προτείνετε νέες ιδέες και λύσεις. Ταυτόχρονα, θα μπορέσετε να εντοπίσετε ευκολότερα ενδεχόμενα κενά που υπάρχουν και να τα καλύψετε. Εάν, λοιπόν, καταφέρετε και βρείτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει θα διαπιστώσετε ότι ο τρόπος σκέψης σας θα βελτιώνεται διαρκώς.

 

Καλή επιτυχία!