Βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας; Σίγουρα θα έχετε δει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της Randstad, πέρα από την εύρεση εργασίας για βιοποριστικούς λόγους, είναι πολύ σημαντικό να αγαπάτε τη δουλειά σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε σε ποιες θέσεις εργασίας να υποβάλετε την αίτηση σας.

Αναγνωρίζουμε ότι η αναζήτηση εργασίας είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, ειδικά σε περιόδους οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο η θετική σκέψη, η υπομονή και η συνεχής προσπάθεια είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Ακόμα κι αν εργάζεστε ήδη πιθανόν να έχετε αναρωτηθεί αν πραγματικά αγαπάτε αυτά που κάνετε καθημερινά και πώς θα μπορούσατε να κάνετε ένα επόμενο νέο βήμα στην καριέρα σας.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες σύντομες ερωτήσεις οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποια είναι η ιδανική εργασία για εσάς.

  • Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, τι ήταν αυτό που σας έκανε ευτυχισμένους όταν το εξασκούσατε;
  • Ποιο είναι το κεντρικό μοτίβο της επαγγελματικής σας ζωής; Τι ήταν αυτό που σας έλεγε ο περίγυρος σας σχετικά με όποια εργασία έχετε κάνει έως τώρα;
  • Ποιες είναι οι φυσικές σας δεξιότητες; Το ταλέντο σας; Και πώς θα μπορούσατε να έχετε κέρδος από αυτό;
  • Για ποια θέματα ζητάνε συνήθως τη γνώμη σας ή της βοήθεια σας η οικογένεια σας, οι φίλοι σας ή και οι συνάδελφοι σας;
  • Εντελώς υποθετικά, τι θα ήταν αυτό που δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα να κάνετε ακόμα κι αν δεν πληρωνόσασταν;
  • Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει; Ποιο είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα θέλατε να επιλύσετε ή να διορθώσετε;
  • Σκεφτείτε 3 πράγματα που κάνετε σήμερα και σας ενθουσιάζουν πραγματικά. Πώς μπορείτε να τα κάνετε ακόμα συχνότερα;

Οι προαναφερθείσες ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να κατανοήσετε τι είναι αυτό που πραγματικά σας παθιάζει και να το αναζητήσετε επαγγελματικά. Επιπλέον, εφόσον έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε χωρίς να έχετε ένα επιχειρηματικό πλάνο στο μυαλό σας. Ακόμα κι αν τελικά δεν δημιουργήσετε ένα δικό σας start-up ή τη δική σας επιχείρηση, θα έχετε ένα εντυπωσιακό portfolio για το βιογραφικό σας.

Επιπλέον, αν βρείτε τον εαυτό σας στη λάθος επαγγελματική θέση μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας μέσω σεμιναρίων ή και ακαδημαϊκών σπουδών με στόχο να κάνετε στροφή στην καριέρα σας. Στο blog μας μπορείτε να διαβάσετε ποικίλα άρθρα για κάθε βήμα της επαγγελματικής σας αναζήτησης. Από τη σύνταξη βιογραφικού μέχρι τη συνέντευξη εργασίας ή και συμβουλές για την εξέλιξη της καριέρας σας.

Επισκεφτείτε το site με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της Randstad βρείτε αυτές που σας ενθουσιάζουν και υποβάλετε την αίτηση σας. Καλή επιτυχία!