Υπάρχουν έμπειρα στελέχη τα οποία στην διάρκεια της καριέρας τους φθάνουν στο σημείο μετά από σημαντικές επιτυχίες να διαμορφώνουν ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά εργασίας, αλλά και υψηλές απολαβές. Φαίνεται ότι η σκληρή δουλεία, λίγη τύχη και αρκετές θυσίες μπορούν να αποδώσουν και να διαμορφώσουν μια σημαντική καριέρα. Αξίζει τελικά όμως όλη αυτή η προσπάθεια; Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο θα απαντήσουν ΟΧΙ, καθώς με ευκολία θα δηλώσουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι και δεν αγαπάνε την δουλεία τους.

Αυτοί που βρίσκονται στην θέση να είναι επιτυχημένοι αλλά ταυτόχρονα να μην αισθάνονται ικανοποίηση στην δουλειά τους συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να εγκαταλείψουν την εργασία τους σε κάποιο σημείο.

Για να μην συμβεί όμως κάτι τέτοιο οι ειδικοί του Ανθρώπινου δυναμικού προτείνουν κάποια απλά βήματα που μπορεί ένα στέλεχος να ακολουθήσει:

Κάντε μια λίστα με ότι σας δυσαρεστεί στην εργασίας σας και καταγράψτε τα πάντα χωρίς εξαιρέσεις, ακόμα και αν πρόκειται για το fax στο γραφείο σας . Τώρα σκεφτείτε τι μπορείτε να αλλάξετε ή τι μπορείτε να διαγράψετε καθώς και τι είναι μέρος της δικής σας εργασίας και τι όχι. Αφού ολοκληρώστε αυτή την λίστα κάντε την ερώτηση στο εαυτό σας . Είναι τελικά αυτή η καριέρα που επιθυμούσα να κάνω ;

Επικοινωνήστε με τους δικούς σας ανθρώπους και ενημερώστε τους για τους προβληματισμούς σας , το πλάνο σας και το χρονοδιάγραμμα σας αν πρόκειται να κάνετε κάποια αλλαγή στην καριέρα σας . Κάποιες φορές από το κοντινό μας περιβάλλον μπορούμε να λάβουμε πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Κάντε την έρευνα σας στο internet αλλά και στην αγορά για να δείτε ποιες είναι οι τάσεις στον κόσμο της εργασίας και που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε τα προσόντα σας , τις ικανότητες και την εμπειρία σας. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις οι ριζικές αλλαγές καριέρας μπορεί να μην είναι πάντα εφικτές .