Δουλειά

Αν αυτό το διάστημα επιθυμείτε να βρείτε δουλεία θα πρέπει να πρέπει να είστε έτοιμοι να αντεπεξέλθετε σε μερικά από τα στάδια της διαδικασίας εύρεσης εργασίας, τα οποία πιθανόν να είναι γνωστά στους περισσότερους, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις οι υποψήφιοι δείχνουν να είναι τελικά απροετοίμαστοι. Συγκεκριμένα θα πρέπει να:

  • Συντάξετε ένα περιεκτικό και πλήρες βιογραφικό το οποίο θα αναδεικνύει τις επαγγελματικές σας ικανότητες και την προσωπικότητα σας.
  • Η σύνταξη της συνοδευτικής επιστολής είναι εξίσου σημαντική  για να μπορέσετε να επιδείξετε τα επαγγελματικές σας χαρακτηριστικά, άλλα και τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες.
  • Το βιογραφικό και η συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να διαμορφώνονται ώστε να στοχεύουν στις θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν.
  • Η προετοιμασία για μια ενδεχόμενη συνέντευξη εργασίας μπορεί να σας απαλλάξει από άγχος και νευρικότητα. Διαβάστε προσεκτικά το βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή σας και μάθετε καλά τις λεπτομέρειες που έχετε καταγράψει.
  • Εφόσον προκύψει κάποια συνάντηση με ένα εργοδότη φροντίστε να δείξετε τον επαγγελματισμό σας από την πρώτη στιγμή, γνωρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την εταιρία. Το επαγγελματικό ντύσιμο και η συνέπεια στο ραντεβού σας κρίνονται και αυτά απαραίτητα.
  • Τέλος η διαθεσιμότητα και η άμεση ανταπόκριση σας μπορεί επίσης να διαμορφώσουν μια θετική εικόνα. Αν για παράδειγμα εργάζεστε, τότε θα πρέπει να φροντίσετε για κάποιο διάστημα στο οποία θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση. Μην ξεχνάτε ότι τα στελέχη που συνήθως κάνουν την αξιολόγηση προσωπικού ακολουθούν κάποια συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στο www.randstad.gr/blog μπορείτε να βρείτε περισσότερα άρθρα για την εύρεση δουλειάς.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα